Big Brother is watching you! Het bekende programma uit de jaren negentig keert volgend jaar terug op de buis. Wie het gaat presenteren?

Geraldine Kemper en de Vlaamse dj Peter Van de Veire.

Article continues after the ad

 

24 uur in de gaten gehouden worden

Dat heeft RTL dinsdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf. Wanneer het succesvolle realityprogramma precies terugkeert, keert wil RTL nog niet zeggen.

Het programma zal dagelijks te zien zijn bij RTL5; de 24/7 livestream zal worden uitgezonden op Videoland. In Vlaanderen gaat VIER Big Brother uitzenden.

Perfecte presenatrice

RTL-directeur Peter van de Vorst vindt Kemper "de perfecte presentatrice" voor de oude hit. "Zij was pas tien jaar ten tijde van de eerste serie en kijkt dus met een frisse blik naar het programmaformat", stelt hij.

Fans

"Bovendien weet ze door haar grote schare volgers op Instagram als geen ander hoe het is als honderdduizenden mensen dagelijks meekijken in jouw leven."

Vette klus

Geraldine noemt de nieuwe klus "supervet'. "Ik verwacht echt een Big Brother 2.0, waarbij wij 24/7 gaan kijken wat er gebeurt als je al die filters weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen."

Rolf Wouters en Daphne Deckers

Het iconische programma werd in 1999 voor het eerst uitgezonden op Veronica. De reeks, waarin de bewoners van een afgesloten huis in Almere 24 uur per dag werden gevolgd, ontpopte zich tot een hype. De finale werd bekeken door meer dan 3,5 miljoen Nederlanders. Er volgden nog vijf, minder succesvolle seizoenen op Veronica, Yorin en Talpa.

De eerste serie werd gepresenteerd door Rolf X. Wouters en Daphne Deckers. Bij de latere reeksen werd het stokje overgedragen aan Beau van Erven Dorens, Patty Brard, Martijn Krabbé, Bridget Maasland en Ruud de Wild.

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.