Van 'Hoe kun je dit nou niet mooi vinden', tot: 'Ik ga in volledige lockdown.' De meningen over het veelbesproken coronalied, dat ingezongen is door 100 BN'ers, zijn nogal verdeeld.

Maandagavond werd het lied 'De Zon' in Jinek gepresenteerd, nog voordat het nummer de wereld in werd geslingerd was er al een hoop kritiek. 

Article continues after the ad

Kritiek

De boze Nederlander vond dat de BN'ers beter iets anders konden doen tijdens deze coronacrisis in plaats van weer de aandacht op zichzelf te vestigen. Volgens onder anderen Jeroen van der Boom en Ellie Lust is de kritiek totaal ongepast. 'Ik merk dat het door een paar mensen belachelijk gemaakt wordt en dat vind ik jammer. Iedereen doet z'n best, iedereen probeert een steentje bij te dragen.'

Augurk

Ook Ellie Lust snapt er geen bal van. Zo zei ze gisteren in Jinek. 'Ontzettend jammer van dat commentaar. Negatief reageren past niet bij de beste intenties van dit lied. Ik zou zeggen: Neem nog een augurk en ga naar bed'.

Gemengde reacties

Toen was daar gisteravond het moment: 'De Zon' werd aan Nederland gepresenteerd. Al snel regende het (verschillende) reacties. Van: 'Het coronalied laat exact zien hoe Nederland werkt. Full exposure. Nul oplossing. Reclame voor zichzelf en niemand anders.' Tot: 'Wat kun je nou tegen dat lied hebben. Hartstikke mooi'. 

De BN'ers

Onder anderen Patricia Paay, Gordon, Edsilia Rombley, Ellie Lust, Kim-Lian van der Meij, Giel Beelen, Jeroen van der Boom en Trijntje Oosterhuis zongen een moppie. 

Bron: Jinek/Instagram Beeld: still video

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.