Nu Jan Smit een jaar vrij heeft genomen, moest een nieuw gezicht worden gezocht voor Beste Zangers. En dit keer ligt de presentatie in handen van niet één, maar twee Volendammers.

Niemand minder dan Nick en Simon zullen namelijk het stokje overnemen. Dat laat het programma zojuist weten op social media. 'Omdat Jan Smit tijdelijk een stapje terug doet, schieten zijn vrienden Nick & Simon hem te hulp en nemen zij eenmalig het gastheerschap over van Beste Zangers. We wensen Jan Smit heel veel beterschap en een spoedig herstel ❤.'

Article continues after the ad

Opvallend

Opvallend, omdat verschillende bronnen bevestigen dat Jan niet meer door één deur kan met Nick en Simon. Story bracht onlangs het nieuws naar buiten dat in Volendam al langer het gesprek van de dag is: de nare ruzie tussen voormalig jeugdvrienden Jan Smit aan de ene kant en het drietal Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol aan de andere! De mannen die ooit schouder aan schouder de showbizz-wereld veroverden, zijn in oorlog met elkaar! Nadat een Volendamse bron enkele weken terug al hard aan de bel trok, heeft zich inmiddels ook iemand uit de tv-wereld gemeld die het verhaal over de ruzie aan Story bevestigt.

Geknapt

En die bron heeft nieuwe informatie: ‘Het is allemaal terug te voeren naar het programma Jan Smit, de zomer voorbij. Dat is in 2015 na negen seizoenen gestopt. Naar de buitenwereld toe werd gezegd dat het programma stopte omdat men alle interessante mensen wel had gezien. De realiteit was echter dat Nick en Simon niet meer wilden.’ Aanvankelijk had Jan begrip voor deze beslissing, zo weet de bron. De agenda van Nick en Simon zat inderdaad propvol en het programma waarin Jan met zijn vrienden op tournee ging langs campings in het buitenland, was behoorlijk tijdrovend. ‘Maar toen kreeg Jan te horen dat Nick en Simon wél het programma Nick & Simon, The Dream gingen doen, waarin ze probeerden door te breken in Amerika. Toen is er iets geknapt bij Jan. Ik zal die blik in zijn ogen nooit meer vergeten, de avond dat hij het had gehoord. Hij was verslagen.’

Opladen

Eerder liet Jan Smit weten last te hebben van acute laryngitis: dit lijkt op griep. De aandoening gaat gepaard met veel keelpijn. De ziekte maakt de stem hees. 'Ik wil de rest van dit jaar heel graag gebruiken om mezelf weer helemaal op te laden voor 2020, zodat ik in het voorjaar weer kan knallen met mijn nieuwe album!', besluit Jan.

Bron: Shownieuws | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.