Dinsdagavond vond de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival plaats in Tel Aviv. Ondanks het feit dat de Nederlandse inzending, Duncan Laurence, nog niet hoefde op te treden, keken er maar liefst 1,4 miljoen Nederlanders mee. Er waren weer een aantal bijzondere optredens te zien en daar raakten kijkers niet over uitgetwitterd.

Halve finale

Tijdens de eerste halve finale van het Songfestival mochten 17 landen hun act opvoeren. Hiervan moesten er zeven weer naar huis, waaronder onze Zuiderburen. De uitslag van de voorrondes is gebaseerd op 50% televoting en de andere helft jury-oordeel.

Vol verbazing

Muzikaal gezien was de eerste halve finale van het Songfestival misschien niet de sterkste, maar het oog wil ook wat. En dat kreeg het. Bijvoorbeeld dankzij de dame die Australië vertegenwoordigde, die veel weg had van Elsa uit Frozen. Al met al zorgde de avond voor veel verbazing op Twitter en waren de kijkers niet erg te spreken over de performances. Zo vonden ze het ene optreden nog valser dan het andere en noemden sommigen het zelfs een ‘kakelbonte kakafonie’. Maar twitteraars konden er óók de positieve kant van in zien. Zo schreef iemand op social media: “Duncan hoeft niks te vrezen in de finale.” Hieronder lees je de leukste tweets over de uitzending van gisteravond:

De tekst gaat verder onder de tweets.

Article continues after the ad

Nog één nachtje slapen

Duncan is dit jaar de Nederlandse inzending en zal donderdag tijdens de tweede halve finale voor het eerst optreden. Hij mag als 16e zijn nummer Arcade zingen.

Finalisten tot nu toe

België heeft het helaas niet gehaald tot de finale, maar de onderstaande landen wél. Dit zijn de eerste 10 inzendingen die we – hopelijk naast Duncan – zaterdag terugzien:

1. Griekenland

2. Wit-Rusland

3. Servië

4. Cyprus

5. Estland

6. Tsjechië

7. Australië

8. IJsland

9. San Marino

10. Slovenië

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Flaironline | Beeld: ANP