Zaterdagavond was de eerste aflevering van het jubileumseizoen van Wie is de Mol? te zien op NPO1 en werd er bekend wie de kandidaten zijn. In het extra seizoen krijgen tien oud-deelnemers een herkansing.

Anders dan voorgaande edities blijven de kandidaten voor elkaar en voor het publiek geheim totdat het spel is begonnen. Zaterdag werd de eerste aflevering van het jubileumseizoen uitgezonden en werd er bekend wie de deelnemers zijn.

10 namen

Deze BN'ers doen mee aan dit seizoen van Wie is de Mol?:

Nikkie de Jager (2019)

Article continues after the ad

Ron Boszhard (2018)

Horace Cohen (2011)

Tina de Bruin (2020)

Peggy Vrijens (2006)

Patrick Martens (2008)

Tygo Gernandt (2014)

Nadja Hüpscher (2007)

Jeroen Kijk in de Vegte (2017)

Ellie Lust (2016)

Een tweede kans

Voor dit extra jubileumseizoen ter ere van het twintigjarig jubileum van het programma bevinden de kandidaten zich in Toscane. Hier is de oorsprong van de renaissance, wat 'wedergeboorte' betekent. Dit staat symbolisch voor de tweede kans die de oud-deelnemers krijgen. Ze beginnen aan het spel in Val d'Orcia en gaan tijdens hun zoektocht naar de mol langs de geboorteplaatsen en belangrijke bouwwerken van Michelangelo, Caravaggio en Leonardo da Vinci.

Jubileumseizoen

Het jubileumseizoen is een extra seizoen, naast de reguliere seizoenen die altijd aan het begin van het jaar worden uitgezonden. De opnames van de jubileumuitzendingen hebben plaatsgevonden voor de coronacrisis. Of er komend jaar ook een regulier seizoen komt, is niet zeker.

Twintigste seizoen

Het twintigste seizoen van het programma werd in maart dit jaar afgerond. Buddy Vedder kwam als winnaar uit de bus. De finale vond in tegenstelling tot eerdere jaren plaats zonder publiek als gevolg van de uitbraak van COVID-19.

Bron: NU.nl | Beeld: AVROTROS

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.