winnaars heel holland bakt

Bakkers klaar? Bakken maar! Het nieuwe jaar begint goed, want Heel Holland Bakt is weer begonnen. Robèrt van Beckhoven (59) en Janny van der Heijden (66) – én natuurlijk presentator André van Duin (73) – proeven erop los om zo een nieuwe 'meesterbakker' te ontdekken. Maar voordat we zover zijn: wie waren ook alweer de winnaars van de vorige seizoenen van Heel Holland Bakt? Dit zijn ze allemaal.

Het eerste seizoen van Heel Holland Bakt dateert alweer uit 2013. Het format van de serie is afgeleid van het Britse programma The Great British Bake Off, waarin amateurbakkers het tegen elkaar op moeten nemen. Inmiddels zijn we in Nederland begonnen aan het achtste seizoen. Welke thuisbakker gaat er dit jaar met de winst vandoor?

Alle winnaars van Heel Holland Bakt

Voordat we daar een antwoord op kunnen geven, blikken we terug op de bakavonturen uit het verleden. Zo zetten we alle winnaars van Heel Holland Bakt voor je op een rijtje, van de eerste winnaar Rutger van den Broek tot de meest recente winnares Anouk Glaudemans.

Seizoen 1: Rutger van den Broek

De winnaar van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt was Rutger van den Broek uit Hilversum. Na zijn bakavontuur zat Rutger zeker niet stil. Hij schreef het ene na het andere kookboek en heeft er inmiddels acht op zijn naam staan. Ook houdt Rutger een succesvol bakblog bij en is hij actief op zijn Instagram-account @rutgerbakt.

Article continues after the ad

Seizoen 2: Menno de Koning

Het tweede seizoen werd gewonnen door Menno de Koning uit Den Haag, ook wel 'de man met de baard' genoemd. Hij viel niet alleen op vanwege zijn uiterlijk, maar natuurlijk ook door zijn bakkunsten. Zijn eerste twee boeken gingen als warme broodjes over de toonbank, maar daarna ging het bergafwaarts voor Menno. In 2015 leed hij aan een depressie en had hij last van angstaanvallen, zo liet Menno in 2019 weten in een bericht op Instagram. Inmiddels gaat het beter met hem, maar blijft hij momenteel buiten de spotlights.

Seizoen 3: Sarena Solari

In seizoen 3 ging Sarena Solari er met de winst vandoor. Dat betekende: de eerste winnares van Heel Holland Bakt! De Italiaanse bracht een bakboek uit vol met familierecepten en allerlei lekkernijen uit Italië. En daar bleef het niet bij. Ook kreeg Sarena haar eigen rubriek in Tijd voor Max en was ze te zien in een bakaflevering van 24Kitchen. Sinds 2016 geeft Sarena bak- en kookworkshops en is ze haar eigen kookstudio begonnen. 

Seizoen 4: Annemarie Pronk

Annemarie Pronk won in 2016 het vierde seizoen van Heel Holland Bakt, het eerste seizoen met André van Duin als presentator. Ook zij heeft van haar hobby haar werk kunnen maken na haar deelname. Zo bracht ze niet alleen haar eerste boek uit, ook geeft ze regelmatig bakworkshops en demonstraties. Dat doet Annemarie zowel in haar studio in Den Haag als op locatie.

Seizoen 5: Hans Spitsbaard

Hij was de jongste winnaar van Heel Holland Bakt: Hans Spitsbaard veroverde de harten van Robèrt, Janny én het publiek tijdens zijn deelname in 2017. De inmiddels 25-jarige chocolatier, blogger en schrijver uit Ede heeft al twee boeken uitgebracht: Leer bakken met Hans en Taartbijbel. Op Instagram deelt hij zijn chocoladekunsten en daarvan loopt het water ons uit de mond.

Seizoen 6: Anna Yilmaz

In het zesde seizoen leek de veelbesproken Maroeska te winnen, maar uiteindelijk ging de winst naar Anna Yilmaz. De voormalig korporaal bij de Koninklijke Marine bracht bracht haar boek Veel lekkers van Anna uit, bakte taarten voor de koninklijke familie op Koningsdag in Amersfoort en deed mee aan het programma Bak mee met Max. Anna is gestopt bij de Marine en focust zich nu op haar eigen zaak in het centrum van Amersfoort. 

Seizoen 7: Anouk Glaudemans

De winnaar van Heel Holland Bakt 2019-2020 was Anouk Glaudemans. Net een paar weken na haar winst brak de coronacrisis uit en zat heel Nederland thuis. Anouk bracht daarom haar boek Heel Holland bakt thuis uit, dat vol met recepten staat om uit te proberen in de lockdown. Daarnaast schrijft de bakster voor de culinaire rubriek van Max Magazine en geeft ze (online) bakworkshops. Al haar lekkere recepten deelt Anouk ook op Instagram.

Beeld: Brunopress, ANP, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.