Nog een paar weken geduld en we kunnen weer genieten van een nieuw seizoen Expeditie Robinson. Inmiddels zijn alle kandidaten bekendgemaakt.

Bekende Nederlanders

Woensdag werd duidelijk dat musicalster Henk Poort de oudste kandidaat van het avonturenprogramma is. Eerder maakte RTL al bekend dat RTL Night-sidekick Marieke Elsinga, acteur Roeland Fernhout, oud-voetbalinternational Anouk Hoogendijk, Penoza-acteur Niels Gomperts, televisiemaker Nicole Buch, musicalster Carolina Dijkhuizen, rapper Brace, presentatrice Shelly Sterk, judoka Carlos Platier Luna, comédienne Soundos El Ahmadi, zanger Danny Froger en YouTuber Kaj Gorgels.

Onbekende Nederlanders

Naast BN’ers doen er dit ook onbekende Nederlanders mee aan Expeditie Robinson. Uit alle aanmeldingen werden honderd mensen geselecteerd die tegen elkaar mochten strijden voor een plek in de expeditie. Herold Dat, Carlos Platier Luna, Imke Wieffer en Marlé Janssen wonnen die strijd, en vertrokken naar het eiland.

Expeditie Robinson is vanaf donderdag 7 september wekelijks te zien bij RTL 5. De presentatie is wederom in handen van Dennis Weening en Nicolette Kluijver.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: iStock

Dankzij vriendin Monique Westenberg heeft André er een compleet nieuwe familie bij. Zo kan hij goed door één deur met zijn zwager Matthieu.

Matthieu Westenberg

De broer van Monique is zo bijzonder voor het stel dat ze André jr. naar hem en vader Matthieu hebben vernoemd. De tweede naam van André is namelijk Martinus, wat ook de tweede naam is van Matthieu en zijn vader. Aan Shownieuws liet Matthieu na de geboorte al weten dat hij dat heel speciaal vond. Maar de band tussen André en hem gaat dieper. Ze werken weleens samen in zijn eigen gebakkraam én er wordt regelmatig gedineerd. Wanneer het uitkomt gaan de koppels zelfs samen op vakantie.

Daar worden uiteraard de nodige foto's van gedeeld:

Beeld: Peter Smulders

Elke week beantwoordt een Bekende Nederlander twintig vragen over zijn of haar leven. In deze aflevering wielerlegende Leontien van Moorsel (47). 

Van wie of wat heb je afkeer?
‘Pestkoppen! Ik heb in 2013 Het Leontienhuis opgericht. Daar worden jonge mensen met een eetstoornis ondersteund. Ik maak er geregeld mee wat een verschrikkelijke invloed pesten op iemands leven kan hebben.’

Zou je iets aan je lichaam willen veranderen?
‘Mijn grote, platte neus zou wel iets kleiner mogen. Die heb ik van mijn vader geërfd. Maar tegelijkertijd heeft die neus me ook veel gebracht met wielrennen, want ik kon er meer zuurstof door binnenkrijgen. Dus eigenlijk ben ik goed zo.’

Wat veranderde je leven?
‘Moeder worden. Ik was een egoïstische topsporter. Zette mezelf altijd bovenaan. Maar als je moeder wordt, zet je meteen je kind op nummer één. En zo hoort het ook.’

Lees het hele interview in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders