Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat we weer op van alles mogen terugblikken. Zo ook op de gedraaide nummers op de radio van de afgelopen twaalf maanden. Het nummer 'Crazy' van Lost Frequencies & Zonderling blijkt het populairste nummer op de Nederlandse radio van 2018.

Dat blijkt uit de cijferlijst van de Radiomonitor, een organisatie die wereldwijd muziek op de radio monitort. Op nummer twee staat 'Zoutelande' van BLØF, en daarop volgt 'All Things Under The Sun' van de Nederlandse zanger Wulf.

Article continues after the ad

Crazy

Uit de telling blijkt dat het nummer 'Crazy' bijna twaalfduizend keer werd gedraaid op de radio. Als er vanuit wordt gegaan dat bij iedere keer dat het lied werd afgespeeld gemiddeld 52.000 mensen luisterden, is 'Crazy' in totaal zo'n 632 miljoen keer gehoord. En dat is toch wel vaak te noemen!

De rest van de top 10 populairste nummers op de Nederlandse radio bestaat voornamelijk uit Europese artiesten, zoals David Guetta, George Ezra en Niall Horan. Ook de Rotterdamse muzikant Fais komt er nog in voor, met het nummer 'Know You Better'.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: ANP