Louis van Gaal is inmiddels al jaren gelukkig getrouwd met zijn Truus, maar voordat hij haar in 2008 het ja-woord gaf zaten er voor hem al heel wat huwelijksjaren op. Als voetballer was hij getrouwd met Fernanda die in 1994 na een kort ziektebed overleed.

Eerste vrouw

Louis was 18 toen hij de 16-jarige Fernanda Obbes leerde kennen op een dansavond van de katholieke jeugdsoos. Het werd voor hem meteen duidelijk: dit wordt zijn vrouw. En inderdaad, vier jaar later gaven ze elkaar op 4 juli 1973 het ja-woord. Ze verwekten samen twee kinderen, namelijk Brenda en Renate. Louis boekte succes na succes, tot in het najaar van 1993 privé slecht ging. Bij zijn geliefde vrouw werd kanker geconstateerd. 

Kanker

Er werd niet alleen alvleesklierkanker geconstateerd, maar ook leverkanker. Een enorm klap voor de familie van Gaal. Fernanda was nog maar 39 jaar, maar stierf na een ziektebed van twee maanden. Dat zo'n lieve vrouw op deze manier overleed kon Louis niet bevatten. Vrienden noemen het ook wel de zwaarste klap in zijn bestaan. 

Dit waren Louis en Fernanda op hun huwelijksdag:

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Leo Vogelzang BV en Peter Smulders | Bron: Vn.nl

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Een mooi kijkje in het leven van de sterren. Met deze week: bekende Nederlanders en hun gezelschap. 

Jorien ter Mors 

Johnny de Mol 

 

Ruud Gullit 

 

Big 👍🏽to my girlfriend she did well @karinderooy

Een bericht gedeeld door Ruud Gullit (@ruudgullitofficial_) op

Gerard Joling 

 

Je kunt het natuurlijk ook te Bont maken ! @thomasbergeofficial #kirchberg #gerardjoling

Een bericht gedeeld door Gerard Joling (@gerard_joling) op

Jennifer Hoffman 

Patty Brard 

Dit artikel komt uit editie 8 van Story. Nu in de winkels.

Beeld: Soenar Chamid | Hollandse Hoogte

Doutzen Kroes staat bekend als de mooiste vrouw van Nederland. Haar goede genen heeft ze te danken aan haar moeder. De twee lijken als twee druppels water op elkaar!

Fryske famkes

Het topmodel en haar zusje Rens bezochten dit weekend hun 62-jarige moeder Geartsje. Doutzen ging terug naar haar roots in Friesland. De zussen en moeder maakten een wandeling, en dat werd vastgelegd. Rens deelde het kiekje van de 'Fryske famkes' op Instagram. Daarop is duidelijk te zien dat Doutzen erg veel lijkt op haar moeder Geartsje! 

 

Een bericht gedeeld door Rens Kroes (@renskroes) op

Beeld: Peter Smulders