De dertiende editie van het KRO-NCRV-programma The Passion vindt op 6 april, Witte Donderdag, plaats in de Friese havenstad Harlingen. Er mag weer publiek bij het evenement aanwezig zijn, maakte de omroep donderdag bekend.

De cast wordt begin volgend jaar bekendgemaakt.  

Traditie van het paasverhaal      

Volgens directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV 'is het belangrijk dat we het eeuwenoude paasverhaal blijven vertellen, in een modern jasje met actuele elementen'. Zijn omroep maakt naar eigen zeggen 'programma’s en initiatieven waarin liefde voor de mensen om je heen een grote rol speelt. The Passion is daar een mooi voorbeeld van en maakt duidelijk dat het paasverhaal over Jezus, dat bijna 2000 jaar oud is, nog steeds actueel is.' Harlingen Burgemeester Ina Sjerps is heel trots dat The Passion in 2023 in haar stad neerstrijkt. Het spektakel wordt gemaakt in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.  

The Passion 2022  

The Passion speelde zich dit jaar af in Doetinchem. Helaas kon er nog geen publiek bij het spektakel aanwezig zijn, maar gelukkig liepen er online genoeg mensen mee. Dit jaar kreeg Soy Kroon de eer om Jezus te spelen, wat hem met zijn (toen) 26 jaar de jongste Jezus ooit maakte. Verder kreeg Ruud de Wild de rol van verteller, speelde Noortje Herlaar Maria en mocht Dennis Weening de rol van Judas vertolken. Wie er dit jaar deze rollen op zich mogen nemen is dus nog niet bekend. 

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: KRO-NCRV, Instagram 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.