Dat de Meilandjes aardig binnenlopen, is inmiddels geen geheim meer. Martien zou goud geld verdienen met zijn biografie, maar ook de serie zelf zou de familie geen windeieren hebben gelegd.

Het zou ze namelijk wel €50.000 per aflevering opleveren. Of tenminste, dat beweert Niels van Baarlen, welkom als zenderbaas van Radio Veronica. En dat dat ze goud geld oplevert, blijkt wel als je naar het aantal uitzendingen kijkt. Afgelopen drie maanden waren de Meilandjes 16 (!) keer op de televisie te zien, wat zou uitkomen op €800.000 euro.

Article continues after the ad

Binnen

Niels verklaart: 'Met alles bij elkaar harkt Martien toch een miljoentje of drie binnen. Met die biografie, met het chateau, met alle tv-programma’s. Zij schijnen elke aflevering van Chateau Meiland voor € 50.000 euro aan Talpa te verkopen.'

Miljoenen

Zijn boek is daarnaast uitgegeven in eigen beheer. Jan en Erica zijn sinds augustus samen eigenaar van de uitgeverij Osjato. Voor nu is er 140.000 euro aan boeken gedrukt. Als die allemaal worden verkocht dan kunnen de Meilandjes en schrijver Jan Dijkgraaf 2,5 miljoen euro opleveren.

Bron: Superguide | Beeld: SBS

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.