Thomas Acda bewoont samen met zijn tweede vrouw Esmé Wekker en kinderen een prachtig pand aan de Amsterdamse grachten. Saillant detail: de vorige bewoners waren niemand minder dan Katja Schuurman en ex-man Thijs Römer.

thomas acda huis amsterdam

Bewoners: zanger/acteur Thomas Acda, zijn tweede vrouw Esmé Wekker, hun dochter Lucy (6) en parttime Thomas’ zoon Finn (18).
Beschrijving: appartement in het monumentale grachtenpand De Blaue Croon (anno 1864) in Amsterdam, dat vroeger dienst deed als brouwerij en brandweerkazerne. Thomas kocht het appartement van Katja Schuurman en haar ex-man Thijs Römer; in de woning werd ooit de film Interview (met Pierre Bokma en Katja Schuurman) opgenomen.
Betaald: € 1.425.000 (2008). Thomas is tevens mede-eigenaar van het nabijgelegen bedrijfspand van zijn ex-vrouw Joanneke en heeft vastgoed in De Rijp, waar hij opgroeide.
BN’ers in de buurt: zanger Alain Clark (die in hetzelfde complex woont), politicus Thierry Baudet, kunstenares Ans Markus en veel andere BN’ers.

Meer in editie 9. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Peter Smulders

Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘Boontjes met verse nootmuskaat. Mijn moeder kookte 
altijd vegetarisch, al kwam er wel vis op tafel. We aten 
nooit voor de televisie, altijd netjes aan tafel. En dat doe 
ik nog steeds.’ 

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘Broccoli vind ik echt heel lekker. Ik eet het zelfs rauw. Mijn moeder heeft een gerecht met broccoli en peren en dat is mijn lievelingsgerecht. Ik houd niet van een vette hap, waarschijnlijk omdat ik er niet mee ben opgegroeid.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
‘Meestal heb ik wel wat ingrediënten in huis. Ik kan alleen koken op recept. Dus ik pak dan een kookboek en maak iets met de ingrediënten die ik thuis heb.’ 

Dit artikel komt uit Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Zaterdagmiddag moesten Dave en Donny Roelvink afscheid nemen van hun oma Dien, die afgelopen week op 90-jarige leeftijd overleed. Tijdens de plechtigheid bracht de familie Roelvink een eerbetoon aan Dien.

Meer dan 200 vrienden en familieleden namen zaterdagmiddag afscheid van Dien. Op Instagram deelde Dave een video waarin we kunnen zien dat hij het glas heft voor zijn oma. 

'Proost!'

'Ik ben het meest dierbare in mijn leven verloren, maar het geeft zoveel steun om te zien hoeveel mensen hier zijn, die van haar houden,' zei Dave in het bijzijn van alle aanwezigen. 'Daarom wil ik graag een toost uitbrengen op oma, en dat gaan we dus doen. Jongens, op Dien!'

'Oma, bedankt!'

Na het overlijden van Dien plaatste Dave een emotioneel bericht op Instagram. Zo noemde hij haar 'de allerliefste vrouw' in zijn leven. 'Oma bedankt voor alle liefde. Ik zal voor altijd van je houden en kan me nu nog niet inbeelden hoe een leven zonder jou is.' Donny Roelvink plaatste een video en een foto waarop te zien is dat hij met zijn oma danst en knuffelt. 'Jij was alles voor mij. Jij hebt mij groot gebracht. Je was mijn tweede moeder. De liefde van mijn leven is er niet meer. Geen tranen genoeg die dit kunnen verwerken. Oma, ik houd van jou voor altijd', schreef Donny.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Instagram, Peter Smulders