Meghan Markle telt af naar 19 mei, de dag waarop ze eeuwige trouw belooft aan haar grote liefde prins Harry. Maar er is nóg een man die een speciaal plekje heeft in haar hart, en juist hij zal Meghan op haar trouwdag weggeven. 

Dat Meghan Markle actrice werd, heeft ze in feite te danken aan haar vader Thomas. In haar kinderjaren bracht de verloofde van prins Harry veel tijd door op de set van de tv-serie Married... with Children, waar haar vader verantwoordelijk was voor het licht. Daar ontstond de liefde voor het acteren. Meghan was zes jaar toen vader Thomas en moeder Doria uit elkaar gingen, maar Thomas bleef een zeer betrokken vader. Toen Meghan negen was won hij een fikse prijs in een loterij. Daardoor kon hij Meghan, zijn enige kind uit zijn huwelijk met Doria, naar de beste privéscholen sturen. Meghan was gek op haar vader, met wie ze zo veel mogelijk tijd doorbracht. 

In de aanloop naar de bruiloft van prins Harry en Meghan berichtten enkele Britse media dat het tussen Meghan en haar vader niet boterde. Maar daar is niets van waar, bewijst Megan zelf. Op haar – inmiddels verwijderde – Instagrampagina schreef ze in 2016: ‘Fijne Vaderdag, papa. Tot op de dag van vandaag zijn jouw knuffels de beste in de hele wereld. Bedankt voor mijn werkethiek, mijn liefde voor Busby Berkeley-films (Amerikaanse regisseur – red.) & club sandwiches, voor dat je mij geleerd hebt hoe belangrijk handgeschreven bedankbriefjes zijn en voor mijn typische Markle-neus. Ik hou van je.’

Lees het hele artikel in Story editie 16. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Lees hem via Blendle.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Rights Managed | Hollandse Hoogte