Onze BN’ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Story delen zij hun favoriete kerstrecepten. Vandaag: Lange Frans. Zijn favoriete kerstgerecht is konijn met witte wijn. 

Ingrediënten:

1 Hollands konijn in 6 stukken laten hakken door de poelier, 1 laurierblaadje, 1 kruidnageltje, zout en peper, 4 à 5 pakjes Croma, 1/4 liter witte wijn

Bereiding:

Spoel de stukken konijn goed af en verwijder lever en niertjes. Bestrooi het vlees met zout en peper. Doe een half pakje Croma in de koekenpan, laat bruin worden en braad de konijnstukken één voor één aan. Haal het vlees uit de pan en doe de rest van de Croma bij de jus. Verwarm alles tot het mooi bruin is. Doe het konijn terug in de pan met het laurierblaadje en de kruidnagel en laat zachtjes op een laag vuur sudderen. Voeg na een uur de wijn toe. Na vier uur is het vlees gaar. Serveer met aardappelpuree met daaroverheen geraspte truffel en appelmoes met een toefje kaneel.


Beeld: ANP 

Wat is je eerste herinnering aan eten?
‘Mijn moeder kon heerlijke pasta met mozzarella, tomaat en pesto maken. Als ze mij vroeg wat ik wilde eten, werd dat het.’

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Ik vind die pasta met mozzarella nog altijd heerlijk. Omdat mijn kinderen er helaas niet zo van houden, eten we het 
niet vaak. En ik ben gek op vis. Waar ik niet van hou, zijn champignons.’

Wat geef je onverwachte visite te eten?
‘Ik ben van de toastjes en kaasjes. Ik heb altijd hartige hapjes in huis, daar haal ik grote voorraden van. Dan hoef ik ook 
niet lang in de keuken te staan.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

Wat is je eerste herinnering aan eten?
‘Mijn moeder kon heerlijke pasta met mozzarella, tomaat en pesto maken. Als ze mij vroeg wat ik wilde eten, werd dat het.’

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Ik vind die pasta met mozzarella nog altijd heerlijk. Omdat mijn kinderen er helaas niet zo van houden, eten we het 
niet vaak. En ik ben gek op vis. Waar ik niet van hou, zijn champignons.’

Wat geef je onverwachte visite te eten?
‘Ik ben van de toastjes en kaasjes. Ik heb altijd hartige hapjes in huis, daar haal ik grote voorraden van. Dan hoef ik ook 
niet lang in de keuken te staan.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP