Onze BN’ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Story delen zij hun favoriete kerstrecepten. Vandaag: Lange Frans. Zijn favoriete kerstgerecht is konijn met witte wijn. 

Ingrediënten:

1 Hollands konijn in 6 stukken laten hakken door de poelier, 1 laurierblaadje, 1 kruidnageltje, zout en peper, 4 à 5 pakjes Croma, 1/4 liter witte wijn

Bereiding:

Spoel de stukken konijn goed af en verwijder lever en niertjes. Bestrooi het vlees met zout en peper. Doe een half pakje Croma in de koekenpan, laat bruin worden en braad de konijnstukken één voor één aan. Haal het vlees uit de pan en doe de rest van de Croma bij de jus. Verwarm alles tot het mooi bruin is. Doe het konijn terug in de pan met het laurierblaadje en de kruidnagel en laat zachtjes op een laag vuur sudderen. Voeg na een uur de wijn toe. Na vier uur is het vlees gaar. Serveer met aardappelpuree met daaroverheen geraspte truffel en appelmoes met een toefje kaneel.

Beeld: ANP 

muck reesema

Iedere stap die Muck Reesema zet wordt vakkundig vastgelegd door zijn moeder Kim Kötter of vader Jaap Reesema. Niet voor niets heeft de kleine spruit meer dan 22.000 volgers op Instagram! Story deelt de 10 leukste foto's van de kleine ukkepuk.

Muckepuk

Via het account @muckepuk blijf je op de hoogte van de peuter. Regelmatig worden de broodnodige en überschattige kiekjes van de kleine man gedeeld. Volgers liken de foto's massaal. Zo zijn de volgende foto's de laatste tijd erg populair:

Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders