Onze BN’ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Story delen zij hun favoriete kerstrecepten. Vandaag: Lange Frans. Zijn favoriete kerstgerecht is konijn met witte wijn. 

Ingrediënten:

1 Hollands konijn in 6 stukken laten hakken door de poelier, 1 laurierblaadje, 1 kruidnageltje, zout en peper, 4 à 5 pakjes Croma, 1/4 liter witte wijn

Bereiding:

Spoel de stukken konijn goed af en verwijder lever en niertjes. Bestrooi het vlees met zout en peper. Doe een half pakje Croma in de koekenpan, laat bruin worden en braad de konijnstukken één voor één aan. Haal het vlees uit de pan en doe de rest van de Croma bij de jus. Verwarm alles tot het mooi bruin is. Doe het konijn terug in de pan met het laurierblaadje en de kruidnagel en laat zachtjes op een laag vuur sudderen. Voeg na een uur de wijn toe. Na vier uur is het vlees gaar. Serveer met aardappelpuree met daaroverheen geraspte truffel en appelmoes met een toefje kaneel.

Article continues after the ad

Beeld: ANP