Gisteren was het eindelijk zover: Duncan Laurence tradt als 16e op tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. En veroverde met zijn fantastische optreden een plek in de finale. Maar wie is eigenlijk zijn geliefde, die de zanger aanmoedigde in Tel Aviv?

In 2014 deed Duncan de Moor (25), zoals hij echt heet, mee aan The Voice of Holland en schopte het tot de halve finale. Maar toen bekend werd dat hij Nederland zou gaan vertegenwoordigen in Tel Aviv, maakte pas echt het grote publiek kennis met Duncan.

Article continues after the ad

Niet samenwonen

In een interview aan Story liet Duncan al weten dat hij zijn studentenhuis in Tilburg aan het begin van zijn Songfestival-avontuur verruild had voor een woning in Amersfoort. Zijn vriend Gerco Derksen (27) verhuisde ook, maar dat deden ze niet samen. Zo zei Duncan: 'Het is fijn juist in deze drukke fase in mijn leven een eigen plekje te hebben'. Maar wie is die mysterieuze Gerco nou eigenlijk?

Gerco Derksen

Erg gewend aan de spotlights, waar zijn vriend Duncan in te vinden is, is Gerco niet. Wel heeft hij veel van de wereld gezien, Azië, Afrika en Zuid-Amerika kan hij allemaal van lijstje afstrepen. Hoewel hij liefst altijd op reis is, heeft hij nu een goed ritme gevonden: acht maanden werken en vier maanden reizen.

Passie

Aan Indebuurt.nl vertelt hij dat hij op dit moment werkzaam is als persoonlijk begeleider van jongeren met een verstandelijke beperking, maar dat hij ook een grote passie heeft voor interieur. 'Zo heb ik op mijn werk de villa opgeknapt. En als we een Airbnb zoeken, kijk ik altijd naar het interieur. Het mag een beetje gek en anders zijn. Zo hadden ze in een kamer een hertengewei van Lego, supertof! Het mag van mij wel wat creatiever, het is leuk om jouw handtekening te laten zien.' Over zijn eigen woning zegt hij: 'Het lijkt misschien een bij elkaar geraapt zooitje, maar ik heb er wel over nagedacht. Het is speels en gewoon een beetje een blij huis!'

Mee naar Tel Aviv

Gerco zou zo min mogelijk in de schijnwerpers te zien willen zijn, maar in Tel Aviv ontkomt hij er haast niet aan als de vriend van de artiest die erg hoog in de ranking staat. 'Hij komt samen met mijn ouders naar Tel Aviv', vertelt Duncan aan Story. Ook zegt hij: 'Hoewel hij liever niet in de publiciteit wil, zal hij daar niet onderuit komen. maar hij is erg trots op me.'

Bron: Flaironline.nl, Indebuurt.nl | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.