In Meerdijk is het altijd een komen en gaan van mensen. Zo werd afgelopen week bekend dat er een oude bekende terugkeert in het soapdorp, en is vanavond de tijd gekomen dat een van de GTST-personages de serie gaat verlaten.

Lana

Er gingen al geruchten dat Lana, de puberdochter van Sjors, Meerdijk zou willen verlaten. In de shortie (de verkorte versie van de nieuwe aflevering) van vanavond is te zien dat ze nu toch echt het soapdorp gaat verlaten.

Afscheid

De afgelopen tijd botert het niet meer tussen Sjors en haar dochter. Ze wonen sinds een tijdje ook niet meer samen: Sjors logeert bij Bing, terwijl Lana onderdak heeft gevonden bij Amir. Uiteindelijk besluit Lana haar moeder uit te nodigen voor het eten, maar dit loopt uit op een flinke ruzie waarbij zelfs een klap wordt uitgedeeld. Sjors stelt voor om als moeder en dochter in therapie te gaan, maar dat ziet de tiener niet zitten; ze wil weg uit Meerdijk, omdat ze rust wil. Met Amir erbij nemen de twee afscheid van elkaar, wat gepaard gaat met de nodige tranen.

Bekijk hieronder de shortie van de aflevering van dinsdag 6 maart, waarin te zien is hoe Lana vertrekt.

Beeld: RTL | Flaironline.nl

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)