Een wereldberoemde chefkok tovert met kerst een gigantisch feestmaal op tafel, zou je denken. Maar Sergio Herman zet gewoon het gourmetstel aan. 

Gourmetten

Geen ingewikkelde recepten en bijzondere ingrediënten met kerst voor chefkok Sergio Herman en zijn gezin. "Wij gourmetten thuis al zolang ik me kan herinneren op kerstavond, dus al 47 jaar. Die traditie ga ik ook de rest van mijn leven voortzetten", aldus de man van Ellemieke Vermolen in gesprek met het Belgische tijdschrift Humo.

Simpel

Sergio mag dan wel vijf Michelinsterren bij twee restaurants hebben, thuis houdt hij het lekker simpel. "Vis kopen we bij de visboer en verdelen we zelf in porties. Dat is de vaste klus van mijn broer (Michel Herman, red.). We maken er ook lekkere slaatjes bij, we zorgen voor mooie garnituur, lekkere sauzen, zelfgemaakt én uit potje," vertelt hij. "We hebben ook de sauzen uit Frites Atelier (Hermans friettent, red.): verse andalouse, curry, ketchup, tartaar... Je kunt zo'n gourmet ook thematisch aanpakken: Italiaans, Arabisch of Aziatisch - gewoon de sausjes en garnituren aanpassen. En daar nog een topwijn bij... Goeie tip, toch?"

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders