Henny Thijssen uit Enschede heeft dit jaar 'The Voice Senior' gewonnen. De winnaar werd bekend gemaakt in talkshow Jinek, die volledig in het teken van liedjescompetities stond.

Thijssen kreeg de meeste stemmen en bedankte alle mensen die op hem hadden gestemd. De andere finalisten hadden het nakijken. De zanger viel op met zijn vertolkingen van werk van André Hazes. De winnaar werd begeleid door Frans Bauer.

Oude bekende 

De winnaar is geen onbekende in de muziekwereld: Thijssen schreef honderden liedjes, onder anderen voor Hazes, Tino Martin en Gerard Joling. Hij won afgelopen jaar nog een NL Award Oeuvreprijs, voor zijn belangwekkende betekenis voor de Nederlandse muziekwereld.

Opvallend seizoen

Het was volgens kenners een opvallend seizoen, onder meer omdat Imca Marina meedeed. De koningin van het levenslied had echter last van haar stem en redde het niet tot de finale. Daarnaast werd coach Gerard Joling, die Marco Borsato verving, op mysterieuze wijze bekend gemaakt. RTL plaatste foto's op Instagram waarbij telkens één van de juryleden werd afgeschermd. Op de plaatjes was te zien hoe de coaches bekende albumhoezen nadeden. De speculaties stroomde binnen, totdat coach Angela Groothuizen per ongeluk het nieuws te vroeg bekend maakte. Op haar Instagram deelde ze dezelfde plaatjes als RTL, maar dan mét het gezicht van de nieuwe coach duidelijk zichtbaar. En dat bleek Gerard Joling te zijn.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henny is The Voice Senior!!! Geweldig !!!

Een bericht gedeeld door Frans Bauer (@fransbauer) op

Bron: ANP | Beeld: Instagram, Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.