Dax mag zich de winnaar noemen van het negende seizoen van The Voice Kids. Dat maakte presentator Martijn Krabbé vrijdagavond bekend in Beau. De zanger uit het team van Miss Montreal won de bokaal, een studiebeurs van 25.000 euro en mag zijn eerste single opnemen.

Article continues after the ad

Team Miss Montreal

"Ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Ik vind het echt supertof. Iedereen bedankt dat jullie op mij hebben gestemd", reageerde Dax. Hij versloeg Sham (Ali B.), Jasmijn (Marco Borsato) en Rogier (Anouk). Vorig jaar ging Silver, uit het team van Ali, met de hoofdprijs naar huis. Miss Montreal was dit seizoen voor het eerst coach bij het programma. "Mijn eerste seizoen van de Voice Kids en ik won meteen" vertelt ze enthousiast op Instagram.

 
 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Sanne wint in haar eerste seizoen als coach The Voice Kids ✌️ #whoopwhoop #thevoicekids

Een bericht gedeeld door The Voice Kids (@thevoicekidsnl) op

Bijzondere finale

De finale van de negende reeks was vanwege de coronacrisis anders dan normaal. Zo was er, behalve de familie van de finalisten, geen publiek aanwezig en waren de optredens van tevoren al opgenomen. Ook Anouk besloot niet naar de studio te komen, maar zij was wel via videoverbinding aanwezig.

Juryleden

Ook Marco ontbrak. Ilse DeLange nam zijn plaats in omdat hij begin dit jaar vanwege een burn-out voor onbepaalde tijd zijn werk neerlegde. Het seizoen was toen al opgenomen. Gisteravond mocht Ilse DeLange onthullen dat ze vaste coach wordt in het tiende seizoen van The Voice Kids. Of dat betekent dat Ilse nu vast de plek van Marco inneemt, deelden Ali, Ilse en Sanne niet. Ali hintte wel dat de vierde coach een jonge man is, wat zou betekenen dat Anouk niet terugkeert.

 
 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dax wint The Voice Kids 2020!!! 🎉🎉🎉 #thevoicekids

Een bericht gedeeld door The Voice Kids (@thevoicekidsnl) op

Bron: ANP | Beeld: RTL, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.