Het is zover! De winnaar van de populaire tv-quiz 'De slimste mens' is bekend. Dagenlang zaten we tijdens de afleveringen van het tv-programma 'De slimste mens' in spanning, want wie o wie zou er na welke aflevering naar huis gaan én wie zou de tv-quiz winnen?

Achttiende seizoen

Vrijdagavond was het dan zover, de finale van het achttiende seizoen van de kennisquiz 'De slimste mens'. De finalisten, presentatrice Emma Wortelboer, Snollebollekes-zanger Rob Kemps en cabaretier Andries Tunru gingen alle drie ten strijde om de titel 'De slimste mens 2021' te veroveren. En na het beantwoorden van talloze vragen, heeft eindelijk iemand zich winnaar mogen verklaren.

Article continues after the ad

Kijkcijferrecord

Donderdagavond was er al sprake van een kijkcijferrecord. Die dag keken er maar liefst 2,4 miljoen mensen naar de bloedstollende halve finale. Er werd verwacht dat er op vrijdag, tijdens dé finale, nog veel méér mensen zouden kijken naar de quiz. De verwachtingen bleken goed geplaatst, want de laatste aflevering van het seizoen werd bekeken door wel 3,3 miljoen mensen. Daarmee was de finale het vijfde record op rij voor 'De slimste mens'.

Winnaar 'De slimste mens'

De kijkers mogen zichzelf gelukkig prijzen, want uiteindelijk, na alle breinbrekers van de afgelopen weken, is publieksfavoriet Snollebollekes zanger Rob Kemps officieel benoemd tot 'De slimste mens' van 2021. In de spannende eindstrijd viel Emma Wortelboer als eerste af en eindigde als derde in de race. Daarna versloeg Kemps cabaretier Andries Tunru in de finaleronde.

Samen zijn

Waar comedian Tunru de vraag 'wat weet je van Willeke Alberti', niet kon beantwoorden, wist winnaar Rob Kemps dat wel te doen. Hij noemde haar beroemde lied Samen zijn en ging er met de winst vandoor. Gelukkig was er alleen maar liefde tussen de finalisten en er werd vanuit Andries Tunru dan ook erg sportief gereageerd op het verlies. Het lied - die hij zich op de avond van de finale niet meer kon herinneren - heeft hij nu gecoverd, met een té hilarische videoclip met Rob included. 

Bron: KRO-NRCV | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.