In de Netflix-hit Undercover doet Elise Schaap het met Frank 'Ferry Bouman' Lammers, maar in het echte leven is ze al zestien jaar samen met een ex-GTST-acteur. 

Waar ze voor haar werk vaak van gedaante verwisselt, is Elise's privéleven een stuk stabieler. De actrice is al jarenlang samen met Wouter de Jong, met wie ze een dochter heeft. Wouter is geen onbekende in de showbizzwereld: hij vertolkte ooit de rol van Milan Verhagen in GTST. Inmiddels is Wouter uit de schijnwerpers gestapt en heeft hij een carrièreswitch gemaakt. Als mindfulnesstrainer boekt hij veel succes met onder andere trainingen, lezingen, workshops en zijn Mindgym-boeken. 

Article continues after the ad

Vonk die oversloeg

Door zijn rol in de populaire soap wist Elise al wie hij was, maar op de toneelschool leerde ze hem pas echt kennen. Wouter zat een jaar boven haar en moest haar als nieuweling wegwijs maken. Vanaf week één waren de vonken er al, maar tijdens een spontaan avondje uit gebeurde er pas wat. Er was één probleem: Elise was verwikkeld in een knipperlichtrelatie. Na een tijdje wist ze toch zeker dat ze bij Wouter wilde zijn. 'Toen brak de herfstvakantie aan. Ik zie me nog op mijn fiets door de stad ploegen in de stromende regen. Ineens botste ik bijna tegen Wouter op. Sommige dingen moeten blijkbaar zo zijn. We stapten af en hebben op straat weer enorm staan zoenen. Vanaf dat moment was het aan,' vertelt de actrice in tijdschrift Nouveau.  

Relatiecrisis

Elise en Wouter kennen naast pieken, ook dalen. Toen ze drie jaar samen waren, gingen ze door een relatiecrisis. In Nouveau vertelt Elise daarover dat het fout ging tussen haar en Wouter op het moment dat zij – op zijn verzoek – gingen samenwonen. ‘Ik was er nog niet klaar voor.’ Maar omdat ze Wouter niet wilde teleurstellen, ging ze toch met hem onder één dak wonen. ‘Niet veel later zaten we samen op dertig vierkante meter, voortdurend in elkaars aura. Toen ging het mis. Ik werd verliefd op een ander, ging daarin op en verzweeg dat.’ Wouter kwam er toch achter, waarna Elise haar biezen kon pakken. ‘Ik had al direct spijt, maar toen ik eenmaal bij een vriendin was ingetrokken, dacht ik helemaal: jeetje, wat heb ik gedaan? Wat wij hadden was zo bijzonder!’ De twee wisten hun relatiecrisis te overwinnen en Elise realiseert zich achteraf dat die periode ook iets goeds heeft gebracht.

Dochtertje Ava

‘Na die dip besefte ik veel beter wat onze relatie waard is.’ En daar wil Elise voor blijven vechten, zeker nu zij en Wouter de trotse ouders zijn van dochtertje Ava. De actrice zou zich naar eigen zeggen wel twee keer op haar hoofd krabben voordat ze dat gezinsgeluk op het spel zou zetten voor een romance. Wouter en Ava betekenen alles voor Elise. Ze mag dan een schitterende carrière hebben, haar thuissituatie gaat nu voor. ‘Vanaf het moment dat Ava werd geboren, werd mijn werk een bij-product in plaats van een hoofdproduct,’ vertelt Elise in Viva. ‘Waar ik voorheen alles wilde aanpakken en onderzoeken, denk ik nu: ik vind tijd doorbrengen met mijn kind veel kostbaarder dan weer een nieuw project. (...) Ik wil er ’s middags gewoon zijn als ze thuiskomt. Ik ben geen moeder geworden om alleen maar te werken.’ 

Miskraam

Het stel heeft veel verdriet van een kindje dat ze hebben verloren. Vorig jaar vertelde de actrice aan het tijdschrift Jan openhartig over het moment dat ze er tijdens een routine-echo achter kwam dat het hartje van haar kindje niet meer klopte. 'Ik ben mijn naïviteit rondom zwangerschap even kwijt. Inmiddels heb ik van zo veel kennissen en vrienden gehoord dat ze ook iets hebben meegemaakt. Normaal gesproken is relativering mijn overlevingskracht. En ook al kan ik verstandelijk vrij snel rusten in het feit dat het dan niet zo had mogen zijn, het verdriet bleef zo voelbaar in mijn lichaam.' In LINDA. vertelt Elise spijt van te hebben van haar bekentenis. 'Ik zou het niet weer doen', aldus de ster uit de Netflix-serie Undercover.

 

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.