Robot Tania Kross

Bijna twee miljoen mensen zaten gisteravond aan de buis gekluisterd om de grote finale van The Masked Singer te zien. Zangeres Tania Kross, verkleed als robot, kreeg de meeste stemmen van het publiek en won het eerste seizoen van het tv-programma.

In de laatste aflevering gingen ook de maskers van de andere overgebleven kandidaten af. Acteur Guido Spek kroop in de huid van een leeuw, vlogster Nienke Plas was vermomd als bidsprinkhaan en Tim Douwsma, die als laatste overbleef met Tania, had zichzelf in een neushoornpak gehesen. 

Grote hit

The Masked Singer is overgewaaid uit Zuid-Korea en groeide de afgelopen weken uit tot een grote hit voor RTL. Vorige week had het programma een recordaantal kijkers van 1,8 miljoen. Twee jurypanels raden wie er verkleed op het podium staan te zingen. Carlo Boszhard en Loretta Schrijver wisten de meeste BN'ers te raden en concurreerden tegen Gerard Joling en Buddy Vedder.

In de voorgaande afleveringen stonden ook Rintje Ritsma, Catherine Keyl, Gers Pardoel, Joke Bruijs, Eddy Zoey, Rick Brandsteder, Josje Huisman en Tineke Schouten op het podium.

Article continues after the ad

Tweede seizoen

Gerard Joling heeft gisteren aan tafel in de talkshow van Beau van Erven Dorens laten weten dat er een tweede seizoen komt van het succesvolle programma en die wordt volgens hem zelfs 'nog groter'.

Volgens presentator Ruben Nicolai, die ook bij Beau aan tafel zat, staan de sterren inmiddels in de rij om mee te doen. "Op feestjes zeggen ze allemaal tegen me: ik wil wel in dat pak."

Bron: ANP | Beeld: RTL Beeldbank

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.