Het is vast geen verrassing dat Waylon niet de echte naam is van de zanger. Net als bijvoorbeeld Thomas Berge gebruikt hij een artiestennaam.

In het dagelijks leven luistert Waylon ook naar de naam Willem. Willem Bijkerk, voor alle volledigheid. Dit is de naam die in het paspoort van de zanger staat.

In 2008 deed Waylon mee aan het eerste seizoen van Holland's Got Talent en maakte diepe indruk met zijn versie van It's A Man's World van James Brown. Ondanks zijn verlies viel hij op en brak hij uiteindelijk door met zijn album Wicked Ways. Dat betekende het begin van een glansrijke carrière. In 2014 vertegenwoordigde Waylon samen met Ilse DeLange – als The Common Linnets – Nederland bij het Eurovisie Songfestival. 

Vandaag de dag kennen we Waylon niet alleen als zanger, maar ook als coach van The Voice of Holland. Daarnaast zagen we hem terug in het tv-programma It takes 2.

Article continues after the ad

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP