Willem Duys introduceerde hem in 1975 als de zingende kraanmachinist uit Rotterdam, en sindsdien is Lee Towers een begrip in Nederland. Tóch weten weinig mensen dat Lee Towers niet zijn echte naam is. 

Passie

Lee heeft namelijk een heel andere naam in zijn paspoort staan. De zanger kwam in 1946 ter wereld als Leendert Huijzer, met Leen als roepnaam. Hij groeide op in het dorp Bolnes. Zijn vader was zeer gelovig en hij werd streng opgevoed. Zijn vader had een andere toekomst voor hem voor ogen, maar muziek was altijd zijn passie. Vrienden van Lee begonnen een bandje en vroegen of hij meedeed. Samen wonnen ze veel talentenjachten. Uiteindelijk viel de band uit elkaar, de zanger ging alleen door. De rest is geschiedenis. 

Record

De zanger werd bekend om zijn vertolkingen van ‘You’ll never walk alone’, ‘It’s raining in my heart’ en ‘I can see clearly now’. In zijn carrière stond hij 51 keer in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy’. Dat is een record. Lee treedt nog zo’n honderd keer per jaar op.

Article continues after the ad

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders