Met ruim 600 liedjes geschreven liedjes, 25 miljoen verkochte platen en meerdere hits over de grens is George Baker een ster met internationale allure. Maar de naam in zijn paspoort verklapt dat hij 'gewoon' een nuchtere Nederlander is.

Lidl Brown Bag

Onder de naam George Baker veroverde hij de muziekwereld. Maar bij de naam Hans Bouwens gaat er bij veel minder mensen een belletje rinkelen. Dit is de echte naam van de zanger, die opnieuw in de spotlights staat met de reclame 'Lidl Brown Bag' waarin hij de hoofdrol speelt. 

Wereldhit

De zanger kwam ter wereld in Hoorn en kreeg de naam Johannes 'Hans' Bouwens. Hij is de zoon van een Nederlandse moeder en Italiaanse vader. Hans zong als tiener mee met alle hits uit de top 40 en droomde ervan om net zo beroemd te zijn als Elvis Presley. In 1976 begon Hans een bandje met de naam Soul Invention, twee jaar later wijzigde de naam in de George Baker Selection. Hans noemde zich George Baker, vernoemd naar de hoofdpersoon uit een detectiveroman. Datzelfde jaar nam hij Little Green Bag op, wat uitgroeide tot een wereldhit. 

Article continues after the ad

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders