Met ruim 600 liedjes geschreven liedjes, 25 miljoen verkochte platen en meerdere hits over de grens is George Baker een ster met internationale allure. Maar de naam in zijn paspoort verklapt dat hij 'gewoon' een nuchtere Nederlander is.

Lidl Brown Bag

Onder de naam George Baker veroverde hij de muziekwereld. Maar bij de naam Hans Bouwens gaat er bij veel minder mensen een belletje rinkelen. Dit is de echte naam van de zanger, die opnieuw in de spotlights staat met de reclame 'Lidl Brown Bag' waarin hij de hoofdrol speelt. 

Wereldhit

De zanger kwam ter wereld in Hoorn en kreeg de naam Johannes 'Hans' Bouwens. Hij is de zoon van een Nederlandse moeder en Italiaanse vader. Hans zong als tiener mee met alle hits uit de top 40 en droomde ervan om net zo beroemd te zijn als Elvis Presley. In 1976 begon Hans een bandje met de naam Soul Invention, twee jaar later wijzigde de naam in de George Baker Selection. Hans noemde zich George Baker, vernoemd naar de hoofdpersoon uit een detectiveroman. Datzelfde jaar nam hij Little Green Bag op, wat uitgroeide tot een wereldhit. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Xess Xava is pas twee jaar, maar nu al een ware Casanova. Het zoontje van Wesley en Yolanthe heeft een kusje gehad van een 7-jarig meisje. 

Eerste kus

De kleine Xess valt in de smaak bij de meiden. Yolanthe deelt een mierzoet kiekje van haar zoon die net een kus heeft gehad van een meisje. "Een 7-jarig meisje kwam naar hem toe en vroeg om een zoen... Kijk hoe blij hij is," schrijft de voetbalvrouw. Yolanthe's volgers smelten bij de foto. "Klein hartenbrekertje wordt het," schrijft een fan. 

Beeld: Edwin Smulders

Een jaar geleden heeft Gordon zijn levensstijl omgegooid. De presentator eet gezond en staat regelmatig in de sportschool, en dat werpt nu zijn vruchten af. Gordon deelt een foto van zijn nieuwe, afgetrainde lijf. 

Respect

Ondanks een heftige liefdesbreuk, werkt Gordon zich nog steeds in het zweet in de sportschool. De BN'er is in een jaar tijd 16 kilo kwijt. Hij heeft zijn streefgewicht nog niet behaald, Gordon wil nog vijf kilo afvallen. "We zijn op de goede weg," schrijft hij bij het kiekje van zijn afgetrainde lijf. Het regent complimenten onder de foto. "Wat ontzettend goed Gordon, respect," reageert een volger.

Fotoshop?

Toch vermoeden een aantal mensen dat er fotoshop in het spel is. Oplettende kijkers zien dat de spiegels en vloer meebuigen met Gordons lichaam. Dit zou erop wijzen dat de BN'er zijn lichaam met een fotobewerking-app smaller heeft gemaakt.

 

We zijn op de goede weg 😂😂😂😂 #fitop50 #nogevendoortrainen #gebogenmaarnooitgebroken

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

Beeld: Edwin Smulders