Als we Antje Monteiro zeggen, weet iedereen over wie we het hebben. Maar gaat er ook een lampje branden bij de naam Antje Truggelaar?

Antje Johanna Maria Isabella Truggelaar: het is de naam die in het paspoort staat van de musicalster, zangeres en presentatrice. Net als vele anderen maakt de moeder van Romy dus gebruik van een artiestennaam.

De achternaam Monteiro komt niet zomaar ergens vandaan. Als kind zong Antje bij Stuif es in en maakte ze later deel uit van het ballet van Penney de Jager. Ze was te zien in de musicalproductie Jeans in Nederland, maar vloog daarna de wereld over als zangeres bij verschillende groepen.

Getrouwd en gescheiden

Antje ging onder meer op tournee naar Portugal, waar ze muzikant Carlos Monteiro tegen het lijf liep. Ze trouwde met Carlos en nam zijn achternaam aan, maar na de scheiding besloot ze zijn achternaam te blijven gebruiken als artiestennaam. Dat is dus de reden waarom het grote publiek haar kent als Antje Monteiro.

Article continues after the ad

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders