Het is alweer vier jaar geleden dat Willem Nijholt (82) stopte met acteren. Hij miste zijn werk lange tijd, maar inmiddels vindt hij het een verademing dat hij niet meer op het toneel hoeft te staan. De hoofdrol in zijn leven is nu weggelegd voor vriend Ben, met wie Willem al veertig jaar samen is.

'Ik mis het spelen niet meer'

"Ik hoop in juli van dit jaar 83 te worden. Het is mooi geweest. Ik heb een fantastische carrière gehad. Voor het eerst kan ik zeggen dat ik het spelen niet mis. Vorig jaar had ik dat gevoel nog wel. Er is iets moois voor in de plaats gekomen: ik geniet van de rust die het leven mij biedt”, zegt Willem tegen Story.

Nieuw boek

“Mijn creativiteit, die ik nog altijd heb, gebruik ik voor het schrijven. Ik ben nu met mijn derde boek bezig. Ik ben nu met mijn derde boek bezig. In mijn eerste schreef ik brieven aan Hella Haasse, daarna volgde een boek met mijn memoires, en nu maak ik daar een vervolg op. Door mijn gebroken arm moet dat nu alleen even wachten”, vertelt Willem aan Story.

Benieuwd met wie Willem ruzie heeft gehad in het verleden? Lees dat in de nieuwe Story.

Beeld: Peter Smulders. Bron: Story

Dankzij vriendin Monique Westenberg heeft André er een compleet nieuwe familie bij. Zo kan hij goed door één deur met zijn zwager Matthieu.

Matthieu Westenberg

De broer van Monique is zo bijzonder voor het stel dat ze André jr. naar hem en vader Matthieu hebben vernoemd. De tweede naam van André is namelijk Martinus, wat ook de tweede naam is van Matthieu en zijn vader. Aan Shownieuws liet Matthieu na de geboorte al weten dat hij dat heel speciaal vond. Maar de band tussen André en hem gaat dieper. Ze werken weleens samen in zijn eigen gebakkraam én er wordt regelmatig gedineerd. Wanneer het uitkomt gaan de koppels zelfs samen op vakantie.

Daar worden uiteraard de nodige foto's van gedeeld:

Beeld: Peter Smulders

Elke week beantwoordt een Bekende Nederlander twintig vragen over zijn of haar leven. In deze aflevering wielerlegende Leontien van Moorsel (47). 

Van wie of wat heb je afkeer?
‘Pestkoppen! Ik heb in 2013 Het Leontienhuis opgericht. Daar worden jonge mensen met een eetstoornis ondersteund. Ik maak er geregeld mee wat een verschrikkelijke invloed pesten op iemands leven kan hebben.’

Zou je iets aan je lichaam willen veranderen?
‘Mijn grote, platte neus zou wel iets kleiner mogen. Die heb ik van mijn vader geërfd. Maar tegelijkertijd heeft die neus me ook veel gebracht met wielrennen, want ik kon er meer zuurstof door binnenkrijgen. Dus eigenlijk ben ik goed zo.’

Wat veranderde je leven?
‘Moeder worden. Ik was een egoïstische topsporter. Zette mezelf altijd bovenaan. Maar als je moeder wordt, zet je meteen je kind op nummer één. En zo hoort het ook.’

Lees het hele interview in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders