Dochter Johan Derksen

Johan Derksen, de copresentator van Veronica Inside is met regelmaat een bromsnor in de studio, maar zijn dochter Marieke (39) kent hem als een liefdevolle vader. Maar wie is Marieke nou eigenlijk?

Marieke werd op 13 oktober 1979 geboren in Gouda als dochter van Johan Derksen en Linda Westers. Op 12-jarige leeftijd verloor ze haar moeder door een ongelukkige val van de trap. Haar vader viel gisteren ook van de trap en even werd gevreesd voor het ergste, maar Marieke laat op Twitter weten dat het goed met hem gaat.

Article continues after the ad

Hier nog even een foto uit de oude doos met haar ouders in de Efteling.

Beroep

Marieke is uitgeefster van beroep en richtte samen met haar vader de uitgeverij Voetbal Inside op in 2015. Ze staat bekend als een van de meest succesvolle Nederlandse sportboekenuitgevers ooit. 

"Relativeren is de specialiteit van het huis", zei haar topauteur en werknemer Michel van Egmond vorig jaar in de Volkskrant. "Het stelt zogenaamd allemaal niks voor. Terwijl: acht sportboeken op nummer 1 in de bestsellerlijst, dat heeft nog nooit iemand gepresteerd. Zij is in haar vak absoluut de beste. Met dat eeuwige relativeren mag ze van mij wel ophouden", aldus Michel over Marieke.

Tot de bestsellerlijst horen onder andere de biografieën van René van der Gijp, Rico Verhoeven en Thomas Dekker.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle, Volkskrant | Beeld: Peter Smulders