Nina Jurna is de derde gast van Janine Abbring in het komende seizoen van Zomergasten. Jurna is Latijns-Amerikacorrespondent voor NRC Handelsblad in Rio de Janeiro in Brazilië.

Jurna volgde het afgelopen jaar de migrantenkaravaan van Midden-Amerika naar de Verenigde Staten en versloeg de crisis in Venezuela, waar ze ook de zelfbenoemde interim-president Juan Guaidó sprak.

Grote contrasten

'Ik hoop de kijker mee te voeren naar dit voor mij zo fascinerende en kleurrijke continent. Latijns-Amerika kent grote contrasten van arm en rijk, van extreem geweld en onverbiddelijke hardheid, maar er is ook de gepassioneerde romantiek en de ontroerende warmte van de bevolking', zegt Jurna op de website van de VPRO. 'Ik hoop de kijker deelgenoot te maken van die verschillende werelden, tegen de achtergrond van de actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen waar ik me als journalist en mens tussen beweeg.'

John van den Heuvel

De VPRO onthult deze week dagelijks een gast. Maandag werd bekend dat misdaadjournalist John van den Heuvel op 28 juli als eerste mag praten over zijn ideale televisieavond. In de tweede aflevering is schrijver Hanna Bervoets te gast. De aflevering met Nina Jurna is zondag 11 augustus te zien op NPO 2.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP