Origineel, soms wat chaotisch, maar altijd net-even-anders: de garderobe van prinses Laurentien blinkt uit in originele hits én missers. Een analyse van de look van de eerste reserve van de Oranjes. 

Lees ook: 

Uniek
Geblokte zwart-witte pakken met een capribroek en een shocking pink jasje erop. Knalrode dijlaarzen. Hoofddeksels die maar niet kunnen kiezen of ze nu een hoed of haarband zijn. En een maliënkolder van gebreide stretch jersey op Prinsjesdag. De stijl van prinses Laurentien (50) is er een van uitersten. Je vindt het enig of je vindt het niets, maar saai is het in elk geval nooit. En omdat ze altijd zo lekker zelfverzekerd rondloopt in wat ze bij elkaar heeft gezocht, kom ze er nog mee weg ook. 

Experimenteren
Dat uitgesprokene heeft Laurentien niet altijd gehad. In haar beginjaren bij de Oranjes viel de prinses vaak terug op wat al te behoudende outfits van Pauw, ook bekend als het uniform van Haagse meisjes van een zekere leeftijd. Na de geboorte van haar oudste dochter Eloise ging ze meer experimenteren, met wisselende resultaten. Tot ze rond 2010 opeens haar eigen smaak te pakken had. Wat beter in balans, minder rommelig, met een spannende voorkeur voor jumpsuits, aparte schoenen en excentrieke accessoires. 

Eigen look
Daarmee heeft Laurentien haar eigen look gevonden bij de dames van de Oranjes. Ze is niet zo glamoureus als Máxima en ook niet zo funky als prinses Mabel, maar ze is ontegenzeggelijk cool, zeker als ze uit haar comfortzone van beige en zwart durft te stappen. 

Dapper
Het leuke aan Laurentien is dat ze zich nooit uit het veld heeft laten slaan door kritiek of haar eigen spiegelbeeld, bij al te onzinnige keuzes. Waar de Bourbon de Parma's dan terugvallen op de veilige keuzes van Addy van den Krommenacker, is Laurentien trouw aan haar eigen favoriete labels, hoe obscuur die soms ook zijn. 

 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 20 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders

Dat Wendy een sterke band met haar broer Mike, werd wel duidelijk nadat ze allebei dezelfde tattoo hebben laten. Deze staat symbool voor hun vader, die in 2006 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Niet alleen hebben ze dezelfde tatoeage, ook is het duidelijk te zien dat ze familie zijn!

Wendy had deze tattoo al eerder laten zetten. De presentatrice vertelde haar vader namelijk nog voor zijn overlijden over haar plannen. Toen hij van het idee hoorde was hij zeer ontroerd en vond het heel bijzonder. 

Bij je dragen

Haar broer Mike kwam later op het idee om dezelfde tatoeage te nemen. 'Ik wilde nooit een tattoo, maar toen Wendy er een had, ging het kriebelen. Ik miste mijn vader zo erg. En het voelde toch alsof Wen hem weer een beetje bij zich had.' vertelt hij in Wendy's eigen maandblad.  En zo ziet dat er samen uit: super mooi! 

Beeld: Peter Smulders