Origineel, soms wat chaotisch, maar altijd net-even-anders: de garderobe van prinses Laurentien blinkt uit in originele hits én missers. Een analyse van de look van de eerste reserve van de Oranjes. 

Article continues after the ad

Lees ook: 

Uniek
Geblokte zwart-witte pakken met een capribroek en een shocking pink jasje erop. Knalrode dijlaarzen. Hoofddeksels die maar niet kunnen kiezen of ze nu een hoed of haarband zijn. En een maliënkolder van gebreide stretch jersey op Prinsjesdag. De stijl van prinses Laurentien (50) is er een van uitersten. Je vindt het enig of je vindt het niets, maar saai is het in elk geval nooit. En omdat ze altijd zo lekker zelfverzekerd rondloopt in wat ze bij elkaar heeft gezocht, kom ze er nog mee weg ook. 

Experimenteren
Dat uitgesprokene heeft Laurentien niet altijd gehad. In haar beginjaren bij de Oranjes viel de prinses vaak terug op wat al te behoudende outfits van Pauw, ook bekend als het uniform van Haagse meisjes van een zekere leeftijd. Na de geboorte van haar oudste dochter Eloise ging ze meer experimenteren, met wisselende resultaten. Tot ze rond 2010 opeens haar eigen smaak te pakken had. Wat beter in balans, minder rommelig, met een spannende voorkeur voor jumpsuits, aparte schoenen en excentrieke accessoires. 

Eigen look
Daarmee heeft Laurentien haar eigen look gevonden bij de dames van de Oranjes. Ze is niet zo glamoureus als Máxima en ook niet zo funky als prinses Mabel, maar ze is ontegenzeggelijk cool, zeker als ze uit haar comfortzone van beige en zwart durft te stappen. 

Dapper
Het leuke aan Laurentien is dat ze zich nooit uit het veld heeft laten slaan door kritiek of haar eigen spiegelbeeld, bij al te onzinnige keuzes. Waar de Bourbon de Parma's dan terugvallen op de veilige keuzes van Addy van den Krommenacker, is Laurentien trouw aan haar eigen favoriete labels, hoe obscuur die soms ook zijn. 

 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 20 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders