Erica Meiland spreekt zich in haar biografie uit over de islamisering van Nederland, iets waar de realityster grote problemen mee heeft. Hierdoor kreeg Erica bakken kritiek over haar heen, maar ze neemt haar controversiële uitspraken niet terug. Reden genoeg voor kaartenbedrijf Hallmark om de stekker uit de samenwerking te trekken. 

Eerder dit jaar kondigde het bedrijf de samenwerking met de familie Meiland aan. Zo verkochten ze kaarten met bekende uitspraken van de realitysterren. Maar daar blijkt nu definitief een punt achter gezet te zijn. 

Tekst gaat verder na de post. 

Beëindigd 

Hallmark laat in een reactie aan De Kanttekening weten definitief de samenwerking beëindigd te hebben. 'Wij sluiten niemand uit en vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet. Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen wij ons genoodzaakt deze producten offline te halen.'

Article continues after the ad

Uitspraken

Erica geeft in haar boek haar mening over verschillende onderwerpen, zo ook over de islamisering van Nederland. 'Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een burkaverbod. Rot op joh, met je burka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in de Hoofdstraat in Noordwijk zien lopen. Dat is toch niet normaal? Gewoon niet doen hier', is er onder meer te lezen in het boek van Erica. De controversiële uitspraken schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat, waardoor de realityster bakken kritiek over haar heen kreeg. 

Bron: Superguide | Beeld: Instagram Martien Meiland, Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.