Dionne Stax verlaat na twaalf jaar de NOS. De journaalpresentatrice stapt in oktober over naar AVROTROS waar ze onder meer het programma DNA Onbekend gaat presenteren. Ook maakt ze vanaf 1 januari een nieuw middagprogramma op NPO Radio 1 samen met Toine van Peperstraten.

Dionne zegt het 'ongelooflijk spannend' te vinden om het warme bad van de NOS te verlaten. 'Ik kijk terug op vele mooie en bijzondere momenten en ben de NOS erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Tegelijkertijd voel ik dat ik klaar ben voor een nieuwe stap', zegt ze in een reactie.

Article continues after the ad

'Door het brede aanbod van de programma’s van AVROTROS kan ik nog meer van mezelf laten zien', aldus Dionne. Dat zijn naast DNA Onbekend een aantal nieuwe programma's die nog in ontwikkeling zijn.

Songfestival

Met haar transfer naar AVROTROS komt Dionne Stax nog nadrukkelijker in beeld voor de presentatie van het Eurovisiesongfestival, dat volgend jaar in Nederland plaatsheeft. AVROTROS is mede-organisator van het evenement.

Mediadirecteur van AVROTROS Bart Barnas is erg blij met de komst van Dionne. Volgens hem heeft ze haar sporen ruimschoots verdiend bij de NOS. 'In relatief korte tijd heeft ze bewezen dat ze een uitstekende en veelzijdige presentatrice is. Het is goed nieuws voor de publieke omroep dat Dionne ervoor kiest om zich bij AVROTROS verder te ontwikkelen als allround presentatrice op televisie en radio.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders