Dinand Woesthoff is inmiddels bijna elf jaar samen met de Britse Lucy Hopkins. Daarvoor was hij getrouwd met Guusje Nederhorst, maar zij overleed aan de gevolgen van borstkanker. De zanger praat daar heel open voor in de podcast Rauw van Ruud de Wild.

'Het overlijden van Guusje is niet alleen een mooi plekje geworden, maar ik beschouw het als een voorrecht dat ik dat heb mogen doormaken', aldus Woesthoff.

Samen met de dood

De dood zien we als onheil, maar de zanger ziet het anders. 'Er zat zoveel lering in, zoveel licht in het donker. Dat licht zie je normaal niet. Je voedt op met het idee dat er alleen maar donker is; daar zit zoveel zelfmedelijden in. Als je langer met de dood samen mag zijn, dan merk je dat het eerder een vriend dan een vijand is.'

Benieuwd

Woesthoff zegt dat hij gek genoeg op een bepaalde manier ook uitkijkt naar de dood. 'Ik vind het leven fantastisch. Maar ik zie de dood als het begin van iets nieuws. Daar ben ik best benieuwd naar.' 

Article continues after the ad

Naast Guusje

De zanger is inmiddels sinds 2009 gelukkig met Lucy, samen hebben ze drie kinderen: zoons Jimi en Che en dochtertje Leia Guusje. Haar dochter is vernoemd naar de overleden actrice. Lucy voelt zich verbonden met haar, ondanks dat ze elkaar nooit ontmoet hebben. 'Nee, ik heb haar nooit als concurrentie gezien. Ik sta niet in Guusjes schaduw, ik sta náást haar. Al onze kinderen noemen haar ook ‘Mama Guusje’. Ze is echt onderdeel van het gezin', aldus Lucy in een interview met LINDA.

Bron: Rauw van Ruud de Wild Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.