Diederik Gommers (56) mag graag aanschuiven in talkshows – er wordt naar zijn zeggen zelfs om hem gevochten. En dan te bedenken dat dé IC-deskundige van Nederland vroeger een angsthaas was en zijn mond niets eens open durfde te doen.

Dé IC-deskundige

Ging er begin dit jaar bij de meeste mensen geen belletje rinkelen bij het horen van de naam Diederik Gommers, inmiddels weet vrijwel iedereen dat hij dé IC-deskundige van Nederland is. Diederik leidt de IC van het Erasmus MC, is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) én is lid van het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over de aanpak van de coronacrisis. Voor Diederik er erg in had zat hij in talkshows, die vochten om zijn aanwezigheid. ‘Ik merkte dat ik onderdeel werd van een onderlinge strijd,’ vertelt Diederik in MAX Magazine.

Sterrenstatus

‘Zowel Jinek als Op1 trok aan mij opdat ik maar bij hun in de studio zat. En als ik dan koos, moest ik beloven niet ook bij de ander te zitten. Ze werden soms boos als ik in mijn onschuld twee keer achtereen bij dezelfde aanschoof. Maar ik vond Jinek helemaal niet belangrijker dan Op1 of andersom. Ik ging erover nadenken en opeens bedacht ik mij: gaat het om de kijkcijfers?’ Dáár was het Diederik niet om te doen, ook niet om een ‘sterrenstatus’ te krijgen. ‘Dat het mensen bevalt als ze mij horen spreken, vind ik mooi, maar ik hoef geen BN’er te zijn.’

Beeld: Getty
Dit artikel komt uit Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.