Het is hem gelukt om Queen met Bohemian Rhapsody van de troon te stoten met zijn nummer Roller Coaster. Danny Vera staat dit jaar bovenaan de Top 2000 van NPO Radio 2.

Het is voor eerst sinds zeventien jaar dat er een nieuwe nummer één is.

Article continues after the ad

Hype?

"Het is heel bijzonder. Ik vind het heel gek. Ik dacht, misschien was het vorig jaar wel gewoon een hype en ben ik nu gedaald. Maar ik vind het een hele eer. Misschien is het ook weleens tijd voor een nieuwe nummer 1", zegt hij lachend tegen ANP. 

Queen staat dit jaar op de tweede plaats met Bohemian Rhapsody. De derde plek in de 22e editie is voor The Eagles met Hotel California. Dat werd maandagmiddag bekendgemaakt op NPO Radio 2.

Lijst der lijsten

Ook Billy Joel is met Piano Man een plekje gedaald, van de derde naar de vierde plek. Led Zeppelin staat met Stairway To Heaven net als vorig jaar op de vijfde plek.

Danny Vera kwam vorig jaar binnen op de vierde plek van de 'lijst der lijsten'. Hij was daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer ooit. Queen moest de eerste plaats slechts vier keer eerder afstaan.

Boudewijn de Groot

In 2015 stond John Lennon met Imagine bovenaan de oudejaarslijst en in 2014 en 2010 voerden The Eagles de Top 2000 aan met Hotel California. In 2005 stond er voor de eerste en de laatste keer een Nederlander op 1. Toen stootte Boudewijn de Groot met Avond Bohemian Rhapsody van de troon.

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.