Dan Brown is dolgelukkig met de Nederlandse dressuuramazone Judith Pietersen. Volgens zijn ex-vrouw Blythe zou Judith één van de redenen zijn waarom haar huwelijk met de bestsellerauteur is stukgelopen. Dan, die nog altijd in een financieel gevecht met zijn ex is verwikkeld, is echter een andere mening toegedaan.

In ons land gaat Judith Pietersen anoniem door het leven, maar in de Verenigde Staten is de 35-jarige dressuuramazone het gesprek van de dag. Dat heeft alles te maken met haar affaire met de Amerikaanse auteur Dan Brown (56), bekend van zijn wereldwijde bestseller De Da Vinci Code.

Vorige maand werd bekend dat Dan door zijn ex-vrouw Blythe Brown (68) voor het gerecht is gedaagd. In 2019 ging het koppel, dat ruim twintig jaar was getrouwd, uit elkaar.

Minnaressen

Volgens Blythe zou Dan er tijdens het huwelijk tal van minnaressen op na hebben gehouden, onder wie de Nederlandse dressuuramazone Judith Pietersen, die hij onderhouden zou hebben met hun gemeenschappelijke vermogen.

Article continues after the ad

‘Dan heeft gedurende een aantal jaren in het geheim geld overgeheveld van hun huwelijksvermogen, althans gedeeltelijk om zijn activiteiten met zijn minnaressen te financieren, onder wie een jonge paardentrainer die in Nederland woonde,’ zo citeert de Amerikaanse krant Boston Globe uit de rechtbankstukken.

Akkoord

‘Deze rechtszaak gaat over voor mezelf opkomen,’ zei Blythe in People. Volgens haar kreeg Judith van háár echtgenoot een paard, Limited Edition, ter waarde van 300.000 euro cadeau. Om die reden diende Blythe in Nederland het verzoek in om inzage te krijgen in Judith’s administratie.

Vanwege flinke tegenstrijdigheden in de verklaringen van Dan en Judith ging de voorzieningenrechter in Zutphen daar onlangs mee akkoord.

Met de boekhouding van de dressuuramazone in handen hoopt Blythe aan te kunnen tonen dat Dan tijdens hun huwelijkaanzienlijke schenkingen aan Judith heeft gedaan. En het ging niet alleen om een paard!

Ook zou hij Judith financieel hebben geholpen met de renovatie van een appartement in het Drentse Wapse (120.000 euro), een auto (65.000 euro) en een paardentrailer (51.000 euro). Dergelijke bedragen zijn voor Dan een schijntje. Het totale vermogen van de Amerikaanse schrijver wordt geschat op zo’n 760 miljoen euro.

Door: Nick DIjkman | Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 37 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.