De kogel is door de kerk: Edsilia Rombley, Jan Smit en Chantal Janzen vormen het presentatieteam van het Eurovisiesongfestival dat volgend jaar plaatsheeft in Nederland.

Het drietal presenteert op dinsdag 12 en donderdag 14 mei de halve finales en op 16 mei de grote finale. Dat hebben NPO, AVROTROS en de NOS woensdag bekendgemaakt. Het songfestival vindt plaats in Rotterdam Ahoy.

Article continues after the ad

Interesse

Sinds Duncan Laurence in mei het songfestival naar Nederland haalde, werd behalve over de gaststad vrijwel het meest gedebatteerd over wie het songfestival moet presenteren. Een groot deel van de BN'ers solliciteerde openlijk in de media naar de job. Zelfs voor de relatief kleine presentatierol in de Green Room was volop interesse, tot enige irritatie van songfestivalcommentator Cornald Maas. 'Grappig toch hoe allerlei grijpgrage ‘belanghebbenden’ en ‘kandidaatpresentatoren’ die nooit een cent om dat hele Songfestival gaven zichzelf nu schaamteloos naar voren schuiven voor 'n plekje in de frontlinie', schreef hij op Twitter.

Meest genoemd

Edsilia, Jan en Chantal waren een paar van de meest genoemde presentatoren als mogelijke optie voor het songfestival. Ook minder voor de hand liggende keuzes als Doutzen Kroes en Michiel Huisman werden genoemd.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.