Zoals er ieder jaar weer duizenden mensen geboren worden, gaan er helaas ook jaarlijks duizenden dood. Ook dit jaar hebben we weer afscheid moeten nemen van een groep BN'ers, die zeer gemist zullen worden. 

Bram van der Vlugt

Net voor het einde van het jaar moesten we nog afscheid nemen van Bram van der Vlugt. De acteur stond vooral bekend om zijn rol als Sinterklaas. Deze speelde hij tussen 1986 en 2010. Bram werd 86 jaar oud en overleed op 19 december aan de gevolgen van het coronavirus. Dag Sinterklaasje...

Article continues after the ad

Ursel de Geer

Ursul de Geer is 7 december op 74-jarige leeftijd overleden. De televisiemaker was al enige tijd ziek. Bij het grote publiek was hij vooral bekend als het gezicht van 't is hier Fantasties. Daarnaast was hij theaterregisseur.

Dolf de Vries 

Acteur en schrijver Dolf de Vries (83) is zaterdag 5 december in zijn woonplaats Den Haag overleden. De Vries werd bij het grote publiek bekend dankzij rollen in televisieseries als Dossier Verhulst, die in de jaren tachtig miljoenen kijkers trok, en Onderweg naar morgen. Ook was de acteur te zien in vrijwel alle films van Paul Verhoeven vanaf Turks Fruit. In oorlogsfilm Soldaat van Oranje (1977) vertolkte hij de rol van Jacques ten Brinck, een van de studievrienden van de held van het verhaal.

Frank Kramer

Frank Kramer is 2 december op 73-jarige leeftijd overleden. Hij was onder meer bekend als voetballer, presentator, quizmaster en voetbalcommentator. Veel mensen zullen Kramer kennen van de tv-spelletjes Boggle en Hints. De laatste jaren was hij vooral bekend als voetbalcommentator bij Eurosport.

Corrie van Gorp

Actrice Corrie van Gorp, bekend van onder meer sketches met André van Duin (mevrouw de Bok), is op 22 november overleden. Ze overleed in haar slaap. Van Gorp was bekend als danseres, zangeres, actrice en comédienne.

Dominic Grant

De zanger Dominic Grant overleed woensdag 18 november op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van een verwijding van een slagader in zijn buik. Oorspronkelijk waren Dominic en en zijn vrouw Julie beiden onderdeel van de popgroep Guys 'n' Dolls. Toen deze groep uit elkaar ging in 1985, besloten de twee samen verder te gaan als Grant & Forsyth.

Ab Krook

Ab Krook is 13 oktober overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. De voormalige schaatscoach is 76 jaar oud geworden. Krook, die van 1967 tot begin jaren zeventig zelf actief was als langebaanschaatser, bekleedde verschillende functies in de schaatswereld en had veel aanzien. 

Eddie van Halen

Rock-icoon Eddie van Halen - de gitarist en medeoprichter van de band Van Halen - overleed 6 oktober op 65-jarige leeftijd na een jarenlang gevecht tegen kanker.

Jan des Bouvrie

Op 4 oktober is Jan des Bouvrie (78) overleden. Volgens de familie stierf hij in de armen van zijn vrouw en in het bijzijn van zijn kinderen. De interieurontwerper leed aan prostaatkanker. Jan had een carrière als meubelmaker en verwierf in 1969 faam met zijn kubusbank.

Corine Spier

Corine Spier-Rottschäfer, de eerste Nederlandse vrouw die ooit werd uitgeroepen tot Miss World, is 24 september op 82-jarige leeftijd overleden. Spier behaalde de titel in 1959 in Londen, nadat zij eerder was uitgeroepen tot Miss Holland en Miss Europa. Zij was ook de eerste Nederlandse vrouw die die titel in de wacht sleepte.

Caroline Kaart

De 88-jarige presentatrice Caroline Kaart is op 15 september overleden, meldt Omroep MAX. Kaart kreeg bekendheid met onder andere de programma's Een liedje met Caroline en het radioprogramma Klassiek met Caroline.

Steve Yocum

De Ulvenhoutse (maar van oorsprong Amerikaanse) en voormalig The Voice Senior-deelnemer Steve Yocum is op 4 september overleden aan leukemie. Hij is 69 jaar geworden. Yocum maakte vorig jaar indruk met zijn deelname aan The Voice Senior en schopte het tot de finale.

Cora Canne Meijer

Operazangeres Cora Canne Meijer is op 91-jarige leeftijd overleden. Ze stierf 25 augustus in het Rosa Spier Huis in Laren, maakte haar zoon bekend. In 1950 debuteerde de operazangeres bij de Nederlandse Opera in La Traviata, waarna een lange carrière volgde.

Lara van Ruijven

Shorttrackster Lara van Ruijven is 10 juli overleden aan de gevolgen van een auto-immuunziekte. De wereldkampioene op de 500 meter is 27 jaar geworden. Van Ruijven was jaren een vaste waarde in de Nederlandse ploeg. In 2019 schreef ze geschiedenis door op de 500 meter in het Bulgaarse Sofia als eerste Nederlandse vrouw een individuele wereldtitel te pakken in het shorttrack. Een jaar eerder pakte de geboren Naaldwijkse met de relayploeg olympisch brons op de Spelen in Pyeongchang.

Jorna Spapens

Styliste en SBS-presentatrice Jorna Spapens is 5 augustus op 58-jarige leeftijd overleden. Ze overleed na een kort ziekbed. Spapens was ruim twaalf jaar lang een vertrouwd gezicht op de zaterdagmiddag van SBS6. Samen met Rob Verlinden presenteerde ze het televisieprogramma Rob’s Grote Tuinverbouwing, waarin ze als interieurontwerpster en styliste te zien was.

Maarten Biesheuvel

Schrijver Maarten Biesheuvel is op 30 juli na een kort ziekbed thuis in Leiden overleden. Hij is 81 jaar geworden. Hij debuteerde in 1972 met de verhalenbundel In de bovenkooi. Zijn meest recente werk, Een Schiedamse jongen, verscheen vorig jaar. Biesheuvel kreeg in 2007 de P.C. Hooftprijs voor zijn literaire werk.

Aad van den Heuvel

Journalist, programmamaker en schrijver Aad van den Heuve is op 10 juni overleden. Hij was al geruime tijd ziek en is 84 jaar oud geworden. Van den Heuvel is bekend van programma's als KRO's Brandpunt en Ook dat nog!.

Marc de Hond

Theatermaker, rolstoelsporter en voormalig internetondernemer Marc de Hond is 3 juni op 42-jarige leeftijd overleden. De Hond stierf aan de gevolgen van kanker. Marc maakte naam op veel verschillende vlakken. Hij stopte op zijn 18e met zijn studie economie om de internetbedrijven Hatchoo! en veiling.com op te richten. Daarna werd hij actief als dj bij de radiozenders 3FM en Caz! en presenteerde hij enkele televisieprogramma’s, zoals het Eindexamenjournaal.

Liesbeth Migchelsen

Oud-voetbalster Liesbeth Migchelsen is 27 mei op 49-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Ze kwam 95 keer uit voor de Oranjevrouwen en was lange tijd aanvoerder van de nationale ploeg.

Dries Holten

Zanger en tekstschrijver Dries Holten is 15 april op 84-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Hij werd vooral bekend als Andres, de helft van het duo Sandra en Andres, dat hij samen met Sandra Reemer vormde van 1966 tot 1975.

Liesbeth List 

Liesbeth List is 25 maart op 78-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Soest. De zangeres stierf in haar slaap. List had grote successen met nummers als Laat Me (Vivre) en Pastorale met zanger Ramses Shaffy.

Jaap Stobbe

Jaap Stobbe is 21 februari op 83-jarige leeftijd overleden. De acteur werd vooral bekend dankzij zijn rol in De Plaaggeest, de eerste reeks in de langlopende Bassie & Adriaan-serie.

Tiny Schroeter

Tiny Schroeter, bekend van het scheldende duo Tiny en Lau, is donderdag 20 februari overleden. De realityster werd 78 jaar oud. Samen met haar man Lau werden ze bekend door de documentaireserie Nootdorp/Indianendorp. 

Carlo de Leeuw

Materiaalman Carlo de Leeuw van Feyenoord is donderdag op 59-jarige leeftijd overleden. De Rotterdammer leed aan kanker. De Leeuw was sinds 2000 materiaalman bij het eerste elftal en had die functie ook lange tijd bij het Nederlands elftal.

Aart Staartjes

Aart Staartjes is 12 januari op 81-jarige leeftijd overleden aan verwondingen. De Sesamstraat-acteur was twee dagen daarvoor betrokken bij een ongeluk in Leeuwarden met zijn brommobiel en raakte daarbij ernstig gewond. Veel mensen kennen Aart van het kinderprogramma Sesamstraat, waarin hij de norse 'Meneer Aart' speelde. De televisiemaker en acteur werkte in zijn carrière veel mee aan kinder- en jeugdprogramma's.

Tom Mulder

Radiomaker Tom Mulder overleed op 2 januari en werd 72 jaar oud. Tom Mulder presenteerde zijn eerste programma bij de toenmalige piratenzender Radio Veronica onder de naam Klaas Vaak. In 1973 verliet hij het station om naar de TROS te gaan. Hier kon hij shows onder zijn naam schrijven als de Havermoutshow, 50 pop of een Envelop en Nachtwacht. Daarna maakte hij nog radio voor Cable One.

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.