Rond of met Kerstmis geboren worden is lang niet altijd prettig. Je hebt niet echt een eigen dag en cadeaus worden vaak samengevoegd met de pakjes onder de boom. Ook deze BN'ers hadden daar als kind misschien last van, maar staan nu al het hele jaar door in de spotlights. Wij zetten de kerstkindjes onder de Bekende Nederlanders op een rijtje.

Wolter Kroes

Wolter mag op kerstavond 49 kaarsjes uitblazen. De zanger viert namelijk op 24 december zijn verjaardag.

Beau van Erven Dorens

Ook voor Beau van Erven Dorens is kerst een dubbel feest. Met kerstavond wordt hij net twee jaartjes jonger dan Wolter: de presentator viert dan zijn 47ste verjaardag.

Martin Gaus

Als we doorgaan naar de échte kerstkindjes, BN'ers die op de twee kerstdagen zelf ter wereld kwamen, dan is Martin Gaus een van de gelukkigen. De tv-presentator bekend van zijn dierenprogramma's blaast op eerste kerstdag 73 kaarsjes uit.

Prins Bernhard van Oranje-Nassau jr. 

De tweede zoon van prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter vanVollenhoven was het laatste jaar regelmatig in het nieuws door zijn vele pandjes. Aan cadeaus in de vorm van geld zal er dus geen gebrek zijn op zijn verjaardag 25 december. Hij wordt 48.

Armin van Buuren

Hoewel hij met deze feestdag vast ergens aan het draaien is en niet zijn eigen verjaardag viert, is het toch wel degelijk een speciale dag voor de DJ. Met eerste kerstdag bereikt hij de leeftijd van 41 jaar.

Rob de Nijs

Misschien is tweede kerstdag waarbij je even bijkomt van alle hectiek van de dag daarvoor. Maar niet voor Rob de Nijs. Het is namelijk zijn verjaardag 26 december. Hij bereikt een mooie leeftijd: 75 jaar.

Gert-Jan van den Ende

De naam Gert-Jan van den Ende zegt je misschien in eerste instantie niets. Maar als wij je vertellen dat het Bobbie is van Ernst, Bobbie en de rest gaan er waarschijnlijk wel wat belletjes rinkelen. Op tweede kerstdag wordt hij alweer 55 jaar. Tijd vliegt!

Monique Westenberg

Ook Monique, de vriendin van André Hazes, mag op tweede kerstdag een extra feestje vieren. Hoewel ze eerder al een brunch had van haar vriendinnen, wordt ze toch echt op 26 december pas 40 jaar. Een bijzondere leeftijd!

Beeld: Peter Smulders

Ze overwon haar depressie, verzoende zich met zoon André en werd onlangs voor de tweede keer oma – het gaat een stuk beter met Rachel Hazes (48). De weduwe van onze populairste volkszanger ooit besloot die positieve wending in haar leven voort te zetten in een nieuw huis: een prachtige gezinsvilla in Almere, waar ze niet alléén zal gaan wonen.   

Rachel Hazes (48) heeft een zware tijd achter de rug, waarin het haar allemaal te veel werd. Haar turbulente huwelijk met volks-zanger André Hazes, de breuk met haar vader Jan, het overlijden van haar moeder Friedel, haar mislukte pogingen om na de dood van André weer gelukkig te worden én de ruzie met haar zoon André sloopten Rachel geestelijk. Iets meer dan een jaar geleden meldde ze zich 
na spoedoverleg met artsen en familie bij de psychiatrische afdeling van het Tergooi Ziekenhuis in Blaricum. ‘Rachel heeft veel meegemaakt in haar leven en dat alles bij elkaar opgeteld, is haar de laatste maanden steeds zwaarder gaan vallen. Het leek haar daarom beter om hier met hulp van buitenaf aan te werken,’ zo luidde de verklaring.

Herstel

Roxeanne stak Rachel liefdevolle een hart onder de riem: ’Ik ben ontzettend trots op mijn moeder dat zij deze stap genomen heeft.’ Een maand na haar opname mocht Rachel thuis verder aan haar herstel werken. Ze hervond langzaamaan haar oude levenslust, en al snel nam haar leven een positieve wending. Eind vorig jaar zocht Monique Westenberg, de vriendin van zoon André, contact met Rachel. Ze wilde André en zijn moeder weer nader tot elkaar brengen. Rachel stemde in met een ontmoeting. Al snel vielen moeder en zoon elkaar in de armen. In zijn reallifesoap Ik haal alles uit het leven ging André in op de hereniging. ‘Ik denk dat wij in de periode waarin we geen contact met elkaar hebben gehad, altijd behoefte hebben gehad aan elkaar. Dat is ook logisch, je hebt één moeder. En dat is heilig. En ik denk dat jij dat ook zo voelde,’ zei André, terwijl hij zijn arm om Rachels schouder legde. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 29 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

Vier jaar nadat Ruud de Wild een relatie kreeg met Ilse Knijn, is de NPO Radio 2-discjockey weer vrijgezel. Na een paar weken bij vrienden te hebben gelogeerd, betrok hij vorige week in zijn eentje een appartement in Amsterdam. Voor de derde keer zag Ruud zijn relatie mislukken…

Ruud de Wild (49) en zijn twee jaar jongere vriendin Ilse Knijn zijn uit elkaar. Na een relatie van vier jaar pakte de NPO Radio 2-dj zijn spullen en vertrok hij uit Ilse’s woning in Muiderberg. In zijn eentje bewoont hij nu een appartement in Amsterdam-Oost. Op Instagram maakte de radio-dj melding van zijn verhuizing en een ‘new beginning’, maar hij haalde dit bericht snel weg. Ook zijn er nog maar weinig foto’s van hem met Ilse op Instagram te vinden en volgt 
Ilse hem niet meer op social media.

Ruud, die na het verbreken van zijn vorige relaties in zijn radioprogramma de luisteraars deelgenoot maakte van zijn liefdesverdriet, zwijgt nu in alle talen. Eerder vond hij dat zijn open-hartigheid hem dichterbij de luisteraar bracht. Maar in mei van dit jaar vertelde Ruud in Nieuwe Revu: ‘Ik heb dingen op de radio gedeeld waarvan ik later 
heb ingezien dat het niet heel handig was. Sommige dingen, zoals een scheiding, gaan niemand een donder aan. Die moet je gewoon voor jezelf houden.’ 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 29 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP