Voor veel BN'ers in 2017 een mooi jaar. Het is namelijk het jaar waarin zij het ja-woord geven aan hun grote liefdes. Maar wie stappen er eigenlijk in het huwelijksbootje? Story vertelt het je.

1. Katja Schuurman

Al vlak na de breuk met Thijs Römer werd Katja Schuurman verliefd op de veertien jaar jongere chef-kok Freek van Noortwijk. Daarover vertelt hij: 'We hopen in de zomer van 2017 te trouwen.' Trouwen op een kasteel in Frankrijk zien de twee wel zitten.

2. John Ewbank

Samen met zijn geliefde Kelly Weekers kreeg John Ewbank dit jaar niet alleen dochtertje Scottie, hij zal ook met zijn jonge vlam in het huwelijksbootje stappen. Al is nog niet bekend wanneer. Het zou dus ook volgend jaar kunnen zijn.

3. Connie Witteman

Op 12 juli 2016 ging Connie Witteman in ondertrouw met de zeventien jaar jongere Eugène van Dun. De droom is op een tropisch eiland te trouwen en wie weet gebeurt dat dit jaar nog.

4. Amanda Balk

In de lente van 2015 zei Amanda Balk volmondig Ja toen Stavros Tsatsos haar een aanzoek deed. De bruiloft zou dit jaar plaatsvinden in Griekenland en het belooft een echte prinsessenbruiloft te worden. 

Lees het hele verhaal nu in de ZomerStory. Bestel de editie hier voor €3,99.

Beeld: Peter Smulders

In zijn woonplaats Breda is acteur John Lanting overleden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan het ANP. Lanting was 88 jaar en al enige tijd ziek. Hij was oprichter van het Theater van de Lach, een gezelschap dat tussen 1970 en 1996 veel kluchtige stukken speelde.

Het waren vaak vertalingen van Engelse komedies, met titels als Nee schat, nu niet, In de kast op de kast, Een scheve schaats en Een trouwring mag niet knellen. Hij haalde er miljoenen mensen mee naar de schouwburg.

Internationaal succes

John Lanting trok na zijn HBS-opleiding enkele jaren door Europa. Pas op zijn 23e ging hij naar de Amsterdamse Toneelschool. In 1956 debuteerde hij bij het Rotterdams Toneel, waar hij tot 1964 bleef. In het daarop volgende seizoen speelde hij de solo De aap, een verslag voor een academie van Frans Kafka. Hij oogstte er enkele jaren internationaal veel succes mee. In die periode was Lanting ook nog een seizoen verbonden aan het maatschappijkritische Lurelei Cabaret. Daarnaast toerde hij met een solocabaret onder meer door het Caribische gebied.

Lach

Begin jaren zeventig stichtte hij zijn eigen gezelschap, dat de lach van het publiek als specialiteit had. Lanting onderscheidde veel soorten: de gniffellach, de harde lach, de achter-de-hand lach, de besmuikte lach en windkracht acht, als de hele zaal niet meer bijkwam. Ogenschijnlijk speelden Lanting en de zijnen uit de losse pols. Maar niets was minder waar: alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt en gerepeteerd. Tijdens tournees bleef hij voortdurend schaven aan het stuk dat hij speelde. 'Je moet een klucht net zo behandelen als een drama. Ik doe niet gek op het toneel, ik speel een karakter', zei hij eens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron & Beeld: ANP

Zo moeder, zo dochter zeggen ze weleens. Maar volgens de reacties zou de kleine meid van Erland Galjaard en Wendy van Dijk wel héél veel op haar mama lijken. Zeker nu ze zo in de make-up heeft gezeten. 

Erland deelt het schattige filmpje op zijn Instagram, waarbij Lizzy omgetoverd wordt tot Ariane Grande. Vooral van de zijkant is de gelijkenis met Wendy niet te missen. 'Jeetje wat lijkt ze op haar moeder van de zijkant.. 😍', schrijft iemand.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief. 


Beeld: Peter Smulders