Thomas Berge Free a Girl

Thomas Berge, Niels Geusebroek, Gwen van Poorten en Monica Geuze zitten sinds maandagmiddag twaalf uur vrijwillig vast in een hokje om aandacht te vragen voor het goede doel Lock Me Up - Free a Girl.

Met de jaarlijkse actie zamelt Stichting Free a Girl geld in om meisjes in de prostitutie te bevrijden en ze een nieuw en beter leven te geven. "Steun mij in de strijd tegen gedwongen kinderprostitutie, ook al is het een klein bedrag... Het geheim van leven, is geven", schrijft Free a Girl-ambassadeur Thomas bij zijn foto op Instagram.

Article continues after the ad

Maar ook zanger Niels Geusebroek deelt een foto op Instagram. "Hoe gaaf! Deze jochies gaan met mijn collectebus de straat op om geld in te zamelen voor hun leeftijdgenoten", schrijft hij erbij.

"Als ambassadrice van Free a Girl laat ik me vandaag 12 uur opsluiten om geld op te halen en aandacht te vragen voor kinderen die seksueel worden uitgebuit", schrijft presentatrice Gwen van Poorten op haar Instagram.

Hokjesdenken

De hokjes staan symbool voor de hokjes in landen als India, waar meisjes opgesloten zitten in bordelen. Thomas zag in India wat hij eigenlijk niet wilde zien. ''Het is allemaal heel heftig om mee te maken wat je daar ziet’’, zegt de zanger voor de camera van het ANP.

'Dat is niets'

Thomas doet voor de vierde keer mee aan de actie. "Eigenlijk stelt dit vastzitten hier niet zoveel voor, dat is niets vergeleken bij wat de meisjes in India meemaken", vertelt hij. "Zij worden soms dertien tot vijftien keer per dag verkracht. Daar heb je geen beeld bij tot je in India bent geweest."

Er zijn dit jaar zo'n vierhonderd deelnemers, ofwel 'freedom fighters' die door het hele land meedoen. De actie duurt tot en met zondag.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders