Wat ging de tijd snel voorbij: het jaar 2017 zit erop. Story blikt terug op een bewogen jaar. Met vandaag een verdrietig rijtje: deze BN’ers overleden vorig jaar.

1. Adele Bloemendaal, 84 jaar

Adele Bloemendaal is op 84-jarige leeftijd in januari overleden. De actrice en comédienne is na meerdere keer opgenomen te zijn in het ziekenhuis, overleden aan een beroerte.

Article continues after the ad

2. Kitty Courbois, 79 jaar

Kitty Courbois is op 79-jarige leeftijd in maart overleden. De actrice die we onder andere kennen van haar rol in Gooische Vrouwen, Alles is Liefde en Dokter Tinus is na een kort ziekbed overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.

3. Sandra Reemer, 66 jaar

Sandra Reemer is op 66-jarige leeftijd in juni overleden. De presentatrice en zangeres die we onder andere kennen van het duo Sandra & Andres is overleden aan borstkanker. Sandra richtte zich volop op de behandeling en het herstel, maar dit mocht helaas niet baten.

4. Tijn Kolsteren, 6 jaar

Tijn is op 6-jarige leeftijd in juli 2017 overleden. Tijn kennen we allemaal van de nagellakactie bij Serious Request, waar hij miljoenen euro’s binnenhaalde voor stichting Semmy, die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker. Zelf overleed Tijn helaas ook aan hersenstamkanker.

5. Eberhard van der Laan, 62 jaar

Eberhard van der Laan, de burgermeester van Amsterdam is op 62-jarige leeftijd in oktober overleden aan de gevolgen van longkanker. Eberhard van der Laan was sinds 2010 burgermeester van Amsterdam.

6. Frits Bom, 73 jaar

Frits Bom is op 73-jarige leeftijd na een kort ziekbed in oktober in Spanje overleden. Frits Bom die we onder andere kennen van het NOS-journaal en de Ombudsman is in het bijzijn van zijn echtgenote Annemiek en zijn zonen Marco en Ingo overleden.

7. Guus Verstraete, 69 jaar

Guus Verstraete is op 69-jarige leeftijd in maart 2017 overleden. Nadat de echtgenoot van Simone Kleinsma meerdere malen in het ziekenhuis was opgenomen voor hartproblemen, is hij uiteindelijk aan een infarct overleden. Guus was een geliefd persoon in de showbizzwereld.

Beeld: Peter Smulders, ANP