Wat ging de tijd snel voorbij: het jaar 2017 zit erop. Story blikt terug op een bewogen jaar. Met vandaag een verdrietig rijtje: deze BN’ers overleden vorig jaar.

1. Adele Bloemendaal, 84 jaar

Adele Bloemendaal is op 84-jarige leeftijd in januari overleden. De actrice en comédienne is na meerdere keer opgenomen te zijn in het ziekenhuis, overleden aan een beroerte.

2. Kitty Courbois, 79 jaar

Kitty Courbois is op 79-jarige leeftijd in maart overleden. De actrice die we onder andere kennen van haar rol in Gooische Vrouwen, Alles is Liefde en Dokter Tinus is na een kort ziekbed overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.

3. Sandra Reemer, 66 jaar

Sandra Reemer is op 66-jarige leeftijd in juni overleden. De presentatrice en zangeres die we onder andere kennen van het duo Sandra & Andres is overleden aan borstkanker. Sandra richtte zich volop op de behandeling en het herstel, maar dit mocht helaas niet baten.

4. Tijn Kolsteren, 6 jaar

Tijn is op 6-jarige leeftijd in juli 2017 overleden. Tijn kennen we allemaal van de nagellakactie bij Serious Request, waar hij miljoenen euro’s binnenhaalde voor stichting Semmy, die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker. Zelf overleed Tijn helaas ook aan hersenstamkanker.

5. Eberhard van der Laan, 62 jaar

Eberhard van der Laan, de burgermeester van Amsterdam is op 62-jarige leeftijd in oktober overleden aan de gevolgen van longkanker. Eberhard van der Laan was sinds 2010 burgermeester van Amsterdam.

6. Frits Bom, 73 jaar

Frits Bom is op 73-jarige leeftijd na een kort ziekbed in oktober in Spanje overleden. Frits Bom die we onder andere kennen van het NOS-journaal en de Ombudsman is in het bijzijn van zijn echtgenote Annemiek en zijn zonen Marco en Ingo overleden.

7. Guus Verstraete, 69 jaar

Guus Verstraete is op 69-jarige leeftijd in maart 2017 overleden. Nadat de echtgenoot van Simone Kleinsma meerdere malen in het ziekenhuis was opgenomen voor hartproblemen, is hij uiteindelijk aan een infarct overleden. Guus was een geliefd persoon in de showbizzwereld.

Beeld: Peter Smulders, ANP

Ze overwon haar depressie, verzoende zich met zoon André en werd onlangs voor de tweede keer oma – het gaat een stuk beter met Rachel Hazes (48). De weduwe van onze populairste volkszanger ooit besloot die positieve wending in haar leven voort te zetten in een nieuw huis: een prachtige gezinsvilla in Almere, waar ze niet alléén zal gaan wonen.   

Rachel Hazes (48) heeft een zware tijd achter de rug, waarin het haar allemaal te veel werd. Haar turbulente huwelijk met volks-zanger André Hazes, de breuk met haar vader Jan, het overlijden van haar moeder Friedel, haar mislukte pogingen om na de dood van André weer gelukkig te worden én de ruzie met haar zoon André sloopten Rachel geestelijk. Iets meer dan een jaar geleden meldde ze zich 
na spoedoverleg met artsen en familie bij de psychiatrische afdeling van het Tergooi Ziekenhuis in Blaricum. ‘Rachel heeft veel meegemaakt in haar leven en dat alles bij elkaar opgeteld, is haar de laatste maanden steeds zwaarder gaan vallen. Het leek haar daarom beter om hier met hulp van buitenaf aan te werken,’ zo luidde de verklaring.

Herstel

Roxeanne stak Rachel liefdevolle een hart onder de riem: ’Ik ben ontzettend trots op mijn moeder dat zij deze stap genomen heeft.’ Een maand na haar opname mocht Rachel thuis verder aan haar herstel werken. Ze hervond langzaamaan haar oude levenslust, en al snel nam haar leven een positieve wending. Eind vorig jaar zocht Monique Westenberg, de vriendin van zoon André, contact met Rachel. Ze wilde André en zijn moeder weer nader tot elkaar brengen. Rachel stemde in met een ontmoeting. Al snel vielen moeder en zoon elkaar in de armen. In zijn reallifesoap Ik haal alles uit het leven ging André in op de hereniging. ‘Ik denk dat wij in de periode waarin we geen contact met elkaar hebben gehad, altijd behoefte hebben gehad aan elkaar. Dat is ook logisch, je hebt één moeder. En dat is heilig. En ik denk dat jij dat ook zo voelde,’ zei André, terwijl hij zijn arm om Rachels schouder legde. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 29 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

Vier jaar nadat Ruud de Wild een relatie kreeg met Ilse Knijn, is de NPO Radio 2-discjockey weer vrijgezel. Na een paar weken bij vrienden te hebben gelogeerd, betrok hij vorige week in zijn eentje een appartement in Amsterdam. Voor de derde keer zag Ruud zijn relatie mislukken…

Ruud de Wild (49) en zijn twee jaar jongere vriendin Ilse Knijn zijn uit elkaar. Na een relatie van vier jaar pakte de NPO Radio 2-dj zijn spullen en vertrok hij uit Ilse’s woning in Muiderberg. In zijn eentje bewoont hij nu een appartement in Amsterdam-Oost. Op Instagram maakte de radio-dj melding van zijn verhuizing en een ‘new beginning’, maar hij haalde dit bericht snel weg. Ook zijn er nog maar weinig foto’s van hem met Ilse op Instagram te vinden en volgt 
Ilse hem niet meer op social media.

Ruud, die na het verbreken van zijn vorige relaties in zijn radioprogramma de luisteraars deelgenoot maakte van zijn liefdesverdriet, zwijgt nu in alle talen. Eerder vond hij dat zijn open-hartigheid hem dichterbij de luisteraar bracht. Maar in mei van dit jaar vertelde Ruud in Nieuwe Revu: ‘Ik heb dingen op de radio gedeeld waarvan ik later 
heb ingezien dat het niet heel handig was. Sommige dingen, zoals een scheiding, gaan niemand een donder aan. Die moet je gewoon voor jezelf houden.’ 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 29 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP