Angela Schijf Nacht van het Kind

Angela Schijf, Natasja Froger en Ron Boszhard trekken zaterdag een nachtje door. De BN'ers tonen op die manier solidariteit met miljoenen kinderen wereldwijd die noodgedwongen wakker liggen, omdat ze in moeilijke omstandigheden opgroeien.

Angela, Natasja en Ron zullen hun volgers op social media op de hoogte houden van hun nachtelijke avonturen. Maar zij zijn niet de enige BN'ers die zich inzetten voor de eerste editie van Nacht van het Kind. Zo zal Saar Koningsberger een boksclinic geven en organiseert Sofie van den Enk een kussengevecht in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Article continues after the ad

Wakker blijven

De Nacht van het Kind is een initiatief van stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), ontwikkelingsorganisaties Edukans en het Liliane Fonds en de hulporganisatie Het Vergeten Kind. Zij roepen zoveel mogelijk mensen op wakker te blijven en geld in te zamelen voor kinderen die wakker liggen. Het gaat om ernstig zieke kinderen, kinderen die niet naar school kunnen, een handicap hebben of in een onveilige omgeving leven.

De vier organisaties erkenden eerder dat Nederland een wildgroei aan goededoelenorganisaties voor kinderen heeft. "Wij hebben de intentie om één maal per jaar de krachten te bundelen in een landelijke fondsenwervingscampagne voor kinderen wereldwijd'', zegt een woordvoerder.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders