Humberto Tan, Hind, Pia Douwes en Quinty Trustfull behoren tot de Nederlanders die meewerken aan een nieuwe expositie van modeontwerper Monique Collignon.

Zij vroeg bekende Nederlanders om als model of fotograaf mee te doen aan een expositie en een boek over de positiviteit die volgens haar is losgekomen tijdens de coronacrisis.

Article continues after the ad

Op de foto

Het project heeft als titel Fashion-Art gekregen. Collignon stelde teams samen van BN'ers die in haar kleren en accessoires worden gefotografeerd. De bekende modellen en fotografen kregen volledige vrijheid om de ideeën die zij hadden ten uitvoer te brengen.

Bijzondere award

Collignon maakt op een later moment nog meer namen bekend. Ook zal later worden bekendgemaakt waar de expositie van Fashion-Art precies plaatsvindt. In 2010 ontving zij de Dutch Designer of the Year Award.

Mondkapjes

De ontwerpster heeft onlangs overigens een serie duurzame en modieuze mondkapjes op de markt gebracht. De kapjes zijn in eerste instantie in vijf verschillende designs verkrijgbaar, maar dit zal binnenkort worden uitgebreid naar twintig.

Fashion

'Ik kreeg heel veel vraag van mensen of ik fashionable mondkapjes kon ontwerpen. Daarnaast dragen veel mensen ter bescherming nu al mondkapjes en zijn deze binnenkort onder andere in het openbaar vervoer verplicht. Vandaar dat ik besloten heb om ze te gaan ontwerpen', aldus Collignon.

Stijlvol en duurzaam

De mondkapjes zijn wasbaar en gemaakt van licht en duurzaam materiaal. Daarnaast zien ze er volgens Collignon ook nog eens leuk uit. 'Het is vooral stijlvol. Als we dan toch een mondkapje op moeten dan willen we toch dat het er leuk uitziet en niet zo standaard of clownesk is.'

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.