Ali B Ramadan

De ramadan is vannacht na zonsopkomst officieel begonnen. In deze speciale maand van inkeer mogen veel moslims vanaf zonsopkomst tot en met zonsondergang niet eten, drinken, roken en geslachtsgemeenschap hebben. Deze BN'ers doen dít jaar weer mee.

Ali B

Ali B is goed voorbereid dit jaar. De rapper heeft voor de zekerheid alvast vier horloges omgedaan, zodat hij precies kan bijhouden hoeveel uur hij nog moet vasten.

Article continues after the ad

Boef

"Succes deze maand broeders en zusters", schrijft rapper Boef op zijn Instagram.

Selma Omari

Ook de vriendin van Boef, vlogster Selma Omari, doet mee. "Voor iedereen die meedoet aan de ramadan, we got this", schrijft ze in haar verhaal op Instagram. De twee posten bewust geen foto's meer van elkaar op Instagram en hebben oude foto's verwijderd, omdat ze 'best wel veel' over zich heen krijgen, vertelt Selma aan Anna Nooshin in Gossip. "Niemand hoeft iets te weten eigenlijk."

Yes-R

Ook rapper Yes-R wenst zijn moslimboers en -zussen een fijne ramadan. "Ramadan mubarak", schrijft hij op zijn Instagram.

Noussair Mazraoui

Voetballer Noussair Mazraoui (rechts op de foto hieronder), die bij Ajax speelt, maakt ook bewust de keuze om mee te doen aan de vastenmaand. "Ik ga vasten. Ik ben het gewend. Mag een topsporter toch eten als hij een zware inspanning moet leveren? Daar verschillen de meningen over, maar dit is mijn eigen keuze. Ik voel me tijdens de ramadan vrij energiek. Met voetbal merk ik er niks van. We spelen woensdag om negen uur. Om kwart over negen mag ik wat drinken. Als ik speel, kan ik snel even naar de kant voor een slokje. Áls ik speel", zegt de voetballer in Het Parool.

Maar ook zijn teamgenoten Zakaria Labyad (links) en Hakim Ziyech (midden) doen mee aan de ramadan.

Ismail Ilgun

Ismail Ilgun heeft vorig jaar een speciale YouTube-serie voor de ramadan gemaakt, 'Vasten met gasten'. Ook dit jaar is de 'treitervlogger' weer van de partij en maakt hij een tweede deel van de serie, die vanaf morgen te zien is. Hij wilde graag Peter R. de Vries hiervoor interviewen, maar 'hij had geen tijd voor vasten met gasten, dus hebben we een kopje koffie gedronken', laat Ismail op zijn Instagram weten.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Instagram, Het Parool, YouTube | Beeld: Peter Smulders