Gijs Naber speelt de rol van Willem Holleeder in de dramaserie Judas, die vanaf 6 januari op tv komt. Eerder was al bekend dat Rifka Lodeizen te zien is als zijn zus Astrid en dat Marit van Bohemen de rol van zus Sonja op zich neemt. De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Astrid Holleeder.

Andere rollen zijn voor Carry Tefsen, die samen met Bianca Krijgsman in de rol kruipt van Stien, de moeder van Willem, Astrid en Sonja. Bas de Keijzer speelt Cor van Hout. De regie is in handen van Joram Lürsen. In de zesdelige serie, die in haar geheel is te zien bij Videoland en wekelijks bij RTL 4, werkt Astrid toe naar het moment dat ze haar broer definitief verraadt aan justitie. Aan de hand van flashbacks komt hun jeugd voorbij.

Article continues after the ad

Uit de rechtbank gezet

Bij de voorbereiding voor haar rol werd Marit van Bohemen begin dit jaar uit de rechtbank in Amsterdam gezet, waar zij het Holleeder-proces volgde. De actrice had geluidsopnamen gemaakt van de stem van Holleeders zus Sonja, om zich te verdiepen in haar accent. Ze wist niet dat dit ten strengste verboden is in de rechtbank. Op dit moment is er ook een toneelstuk te zien van Judas.


Gijs Naber

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)