Presentator Derk Bolt overwoog afgelopen jaar om te stoppen met Spoorloos. Dat vertelt de presentator in Veronica Magazine. Toch besloot hij om door te gaan met het programma.

Ontvoering

Afgelopen jaar werden Bolt en cameraman Eugenio Follender een week lang vastgehouden door de Colombiaanse guerillabeweging ELN. Bolt geeft aan dat hij niet aan stoppen dacht vanwege de ontvoering. "Meer omdat het misschien een logisch moment zou zijn om er eens mee te kappen. Ik ben 63 en doe het al meer dan twintig jaar. Maar het is verslavend, dit werk. Ik kom in de raarste uithoeken van de wereld en dat vind ik gewoon leuk. Het is nooit zo dat ik met tegenzin het vliegtuig in stap."

Spoorloos Extra

Dit jaar is Spoorloos dus gewoon weer te zien op NPO 1. Aanstaande maandag start Bolt met Spoorloos Extra, waarin de presentator op bezoek gaat bij mensen die eerder op zoek waren naar familie. "Soms sta je er versteld van: een jongen die zijn moeder in Indonesië vindt, ze kunnen elkaar amper verstaan, maar binnen no-time is er een diepe band. Maar soms leidt het ook tot een deceptie en blijkt er helemaal geen contact te ontstaan", vertelt Bolt.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Article continues after the ad

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)