Dat de zon niet altijd schijnt, weet de nieuwe SBS6-weerman Dennis Wilt (50) wrang genoeg als geen ander: zijn oudste zoontje overleed op driejarige leeftijd, en niet lang daarna bleek hun dochtertje acute leukemie te hebben.

Samen met zijn vrouw Diane regelde Dennis drie jaar lang van alles. Ziekenhuisbezoeken, logopedie, sondevoeding. Omdat niemand Nouts levensverwachting kon inschatten, leefden ze bij de dag. Om dichter bij hun familie te wonen, verhuisden ze toen Nout drie was. ‘Op de begane grond kreeg Nout een eigen kamer met douche, alles rond de zorg en opvang was geregeld. Slechts drie weken heeft hij hier gewoond.’ Zijn vrouw vond hun zoontje levenloos in hun bed. Hoewel Dennis hem nog een hartmassage gaf, was het te laat. Hun zoontje was overleden. Dennis voelde ook opluchting omdat Nout niet langer meer hoefde te lijden. En tegelijkertijd voelde hij zich schuldig omdat hij die opluchting voelde.

Article continues after the ad

Acute leukemie

Al hun aandacht ging daarna naar hun dochtertje Jolijn. Later raakte Diane zwanger van hun tweede zoontje Hidde. Alles leek voorspoedig te gaan, totdat Jolijn ziek werd. ‘Ze bleek acute leukemie te hebben. Ze lag in quarantaine en was zo zwak. Artsen konden op een gegeven moment niets meer voor haar doen, haar lichaam moest het zelf opknappen. Toch was ik niet met die angst bezig. De bezorgde blikken van artsen liet ik niet tot me doordringen. We waren er stellig van overtuigd dat ons kind bij het goede percentage hoorde.’ Dennis en zijn vrouw kregen gelijk. Na twee jaar intensieve behandelingen kreeg Jolijn haar laatste kuur. Volgend jaar februari zal haar achttiende verjaardag ongetwijfeld groots gevierd worden!

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 51 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.