Dennis Weening vertrekt niet vrijwillig als presentator van RTL. Het contract van de Expeditie Robinson-presentator is niet verlengd. De eerdere persverklaring van RTL, waarin staat dat Weening de presentatie van Expeditie Robinson niet kan combineren met zijn eigen bedrijf, klopt volgens hem niet.

'Iedereen vraagt zich af waarom ik ben gestopt met Expeditie Robinson natuurlijk en mensen denken echt dat ik ben gestopt vanwege mijn nieuwe bedrijf. Dat is dus ook niet zo', zegt Dennis tegen RTL Boulevard. 'Het is wel emotioneel voor mij. Ik vind het wel onwijs jammer dat ik Robinson niet meer doe.'

Article continues after the ad

Hoge woord

Op Instagram voegt Dennis eraan toe: 'Het hoge woord is eruit. Ik moet stoppen met Expeditie Robinson. En ondanks dat het oplucht voelt het vooral heel erg klote. Ik ga het ongelooflijk missen.' Naast Expeditie Robinson presenteerde Dennis Weening meer programma's voor RTL5, waaronder Levenslang met dwang en Zon, zuipen, ziekenhuis: hier is het feestje. Het is nog niet bekend wie de nieuwe presentator wordt van Expeditie Robinson.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders