Fans die Beau van Erven Dorens en Eva Jinek graag als presentatieduo zouden zien, hebben flinke pech. Het salarisstrookje van de twee presentatoren gooit roet in het eten.

Even leek het erop dat Beau en Eva samen achter de talkshowdesk zouden kruipen. Afgelopen week zijn er verschillende opties besproken om zeven dagen per week een late night talkshow uit te zenden. De presentator gaf eerder aan dat hij het wel zag zitten om samen met Eva te presenteren. Dat zal er niet van komen, onthult hij nu in een Facebook-interview met Paul de Leeuw. De reden? Het is te duur.

Article continues after the ad

Hand op de knip

Beau geeft aan dat er meerdere factoren meespelen, maar dat het financiële aspect de belangrijkste reden is. De zender worstelt momenteel met een terugloop van advertentiekosten door het coronavirus. Daardoor houdt RTL de hand op de knip. 'Aan de ene kant willen we natuurlijk iedereen informeren en wil RTL dat ook, maar het is ook ontzettend duur om dat te doen,' aldus Beau.

Voorzorgsmaatregelen

Daarnaast is het lastig om een talkshow neer te zetten tijdens coronatijd. 'Het is heel moeilijk om mensen te krijgen om alles te gaan filmen, want dat moet je natuurlijk met de grootst mogelijke voorzorgsmaatregelen doen. Je kan niet net als vroeger even snel een show maken, want het is best wel moeilijk om het allemaal op te zetten.' Ondanks de beperkingen, ziet Beau kansen. 'Ik zou allemaal leuke dingen willen doen. Ik zou een soort talkradio willen maken op televisie. Dat je voor een appel en een ei gaat zitten met een kop telefoon op en gaat zitten kletsen met de mensen.'

Beeld: Peter Smulders | Bron: Mediacourant

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.